- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lași cuptorul cu microunde în priză? Cât platești lunar pentru asta

17 Oct, 13:11 • Claudia Simion
Ne place să facem tot posibilul ca acasă să ne simțim cât mai confortabil și să avem la îndemânâ toate gadgeturile posibile pentru acest lucru. Cuptorul cu microunde este nelipsit din casele românilor și foarte accesibil tuturor.
Lași cuptorul cu microunde în priză? Cât platești lunar pentru asta

Ne place să facem tot posibilul ca acasă să ne simțim cât mai confortabil și să avem la îndemânâ toate gadgeturile posibile pentru acest lucru. Foarte multe persoane folosesc cuptorul cu microunde și asta pentru că ne place să încălzim mâncarea cât mai rapid și să nu pierdem mult timp, că doar suntem secolul vitezei. De multe ori însă, uitam atuci când folosim aceste gadgeturi să le și scoatem din priză, iar acest lucru categoric înseamnă facturi mai mari la curent.

Iată cât consumă un cuptor cu microunde lasat în priză

Cu sigurantă ne-am gândit de multe ori la cât de util este un astfel de electrocasnic în casele noastre, însă puțini se gândesc la ce consecințe avem atunci când nu îl scoatem din priză. Un cuptor cu microunde oprit, dar lăsat în priză ajunge să consume în jur de 1.6 w/ora, acest lucru înseamnă că în 24 de ore am putea ajunge la un consum de 38.4 w/zi. La prima vedere nu este nimic îngrijorător, însă dacă stăm să facem un calcul simplu și să ne raportăm la o lună întreagă, se schimbă situația. Mai jos vă prezentăm cum trebuie să faceți calcului corect.

38.4 w/zi x 30 de zile = 1.152 w/lună = 1.15 kw/lună
1.15 kw/lună x 0,76 lei = 0.87 lei / lună

După cum putem observa în calcul efectuat mai sus nu veți plăti cu mult în plus dacă lăsați cuptorul cu microunde în priză, mai exact se va adăuga aproape un leu.

Mii de români se plâng de situația facturilor mărite la energie, iar oamenii sunt tot mai revoltați de această situație.  Printre cei care s-au trezit cu facturi foarte mari se află și filosoful Mihai Șora, care a fost nevoit să achite 6.000 de lei pe ultimele două luni.

Potrivit unor surse guvernamentale, responsabilii au în plan modificarea ordonanței pentru energie în Parlament.

Citește și Din cauza crizei, actualul Guvern reduce din cheltuieli. Ce se va întâmpla cu salariile, în 2023

Citește și Vești bune din piața crypto. Cel mai cunoscut investitor din România, Mihai Daniel: „Ne apropiem de finalul acestui bear market”