- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Le-a spus românilor că nu pot fi concediați prin lege dacă sunt bugetari, însă a sfârșit în stradă! Mădălina Turza a fost demisă azi de Marcel Ciolacu, după ultimele „răzvrătiri” publice

13 Jul, 15:58 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu a demis-o pe Mădălina Turza, consilierul de stat în cadrul Cancelariei. Iată motivul întemeiat al oficialului.
Le-a spus românilor că nu pot fi concediați prin lege dacă sunt bugetari, însă a sfârșit în stradă! Mădălina Turza a fost demisă azi de Marcel Ciolacu, după ultimele „răzvrătiri” publice

Ciolacu a eliberat-o din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului pe Mădălina Turza. Decizia a fost, deja, publicată în Monitorul Oficial, notează RFI.

Citește și: Cine este Marius Neacșu, cel care va prelua Ministerul Muncii, după demisia de răsunet a lui Marius Budăi. Politicianul are un întreg istoric

„Decizie privind eliberarea doamnei Maria Mădălina Turza din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, arată hotărârea publicată în Monitorul Oficial

Mădălina Turza a fost dată pe ușă de premierul Marcel Ciolacu, după ce a spus că bugetarii nu pot fi concediați. Decizia este publicată în MO

Mădălina Turda a atras privirea presei în momentul în care a acuzat că în rândul bugetarilor nu sunt posibile concedierile, iar că în sectorul de stat mulți dintre ei sunt agramați.

Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook o analiză destul de dură destinată mediului de stat, prin care reliefează o mare partea din adevăruri care sunt destul de greu de acceptat.

În primul rând, analiza arată că salariile celor mai mulți bugetari nu sunt mari sau chiar sunt mici în comparație cu cele din funcții similare din alte state europene. Într-adevăr, salariile funcționarilor din România sunt mai mici decât ale celor din Germania sau Franța, dar talia economiei românești și performanțele acesteia sunt diferite de primele cinci economii ale Uniunii Europene. Și în pofida percepției publice, prețurile în România, o spun statisticile, sunt mai mici decât în multe alte state membre.

Mădălina Turza
Mădălina Turza

„Sunt oameni care abia articulează limba română și o „torturează” în scris, incapabili să genereze o idee sau o inițiativă, oameni care plimbă hârtii inutil și la ora 16:00 rup ușile instituției lăsându-i pe cei puțini să ducă pe umeri până târziu, în noapte, mecanismele greoaie ale unor instituții care abia mai respiră”, a explicat Mădălina Turza.

Tot ea spune că există o mare diferență între cei care chiar muncesc la stat, iar cei care doar se fac că muncesc, doar pentru a primi leafa.

„Un conducător de instituție publică nu poate scăpa de categoria amorfă de angajați bugetari din cauza Codului Administrativ. Legislația îi face „inamovibili” pe angajații la stat. Un conducător de instituție mai bine se „sinucide” decât să poată concedia un angajat în sectorul public”, spune Mădălina Turza.

Alte articole: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva”