- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lege votată în Parlament. Aceștia sunt copacii care nu vor mai putea fi tăiați

01 Apr, 16:25 • Bumbeneci Diana
Anumiți copaci nu vor mai putea fi tăiați. Legea a fost votată în Parlament.
Lege votată în Parlament. Aceștia sunt copacii care nu vor mai putea fi tăiați

Vești noi pentru români. Mii de arbori din România nu vor mai ajunge mobilă, după ce legea pentru protecția lor a fost adoptată săptămâna aceasta de Parlament, anunță Mediafax.

Se interzice tăierea pentru mai multe specii de copaci

Mii de arbori seculari din România nu vor mai ajunge mobilă de lux, spun reprezentanții USR, după ce legea pentru protecția arborilor remarcabili a fost adoptată săptămâna aceasta de Parlament.

„România are încă mulți arbori seculari, în păduri și în afara lor, cu o valoare inestimabilă, dar ei sunt permanent în pericol și mult prea mulți au devenit, în ultimii ani, mobilă de lux sau lemne de foc.

Legea nou adoptată își propune să îi protejeze. Mai sunt și alți pași de făcut pentru protejarea pădurilor și naturii din România și vom continua să depunem inițiative în acest sens„, a declarat Diana Buzoianu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților.

Tot pe acest subiect: Lovitură pentru toți românii care au nuci în curte! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

Legea a fost inițiată de parlamentarii USR Diana Buzoianu și Aurel Oprinoiu. Proiectul legislativ face referire la înființarea unui registru oficial și posibilitatea ca fiecare cetățean să facă cerere pentru înregistrarea arborilor seculari din localitatea sa.

Odată înregistrați, arborii seculari nu vor mai putea fi tăiați decât în cazuri cu totul și cu totul excepționale.

Mai mult, potrivit unei statistici realizată de puțin timp, aproximativ 5.000 de arbori s-ar încadra pentru înregistrare în viitorul Catalog al arborilor remarcabili. Odată ce legea va intra în vigoare, tăierea lor va fi permisă în condiții deosebit de stricte.

„Mă bucur că am reușit să îi convingem pe colegii noștri din Parlament de necesitatea acestei legi și că, trecând peste diferențele de culoarea politică, au votat favorabil.

Împreună am reușit, astfel, să le asigurăm arborilor remarcabili protecția necesară, dar și copiilor noștri un exemplu de respect pentru trecutul acestei țări”, precizează senatorul USR Aurel Oprinoiu, potrivit Mediafax.

Ai mai putea citi și: Vestea zilei pentru milioane de români! Ministrul Muncii anunță ce se va întâmpla cu indemnizațiile sociale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult