- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru toți românii care au nuci în curte! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

27 Jan, 09:01 • Bumbeneci Diana
Autoritățile au pregătit amenzi de zeci de mii de lei pentru românii care nu respectă anumite reguli legate de nucii din gospodărie. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă nu respecți legea.
Lovitură pentru toți românii care au nuci în curte! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

Românii care vor să taie nucii din curte riscă amenzi usturătoare dacă nu îndeplinesc anumite reguli. Mai exact, dar nu aveți autorizație în acest sens, veți fi amendați. Avertismentul vine din partea Direcției pentru Agricultură Brașov, care a aplicat, anul trecut, amenzi de 20.000 de lei, transmite Rador.

Ce amendă primești dacă tai nucii din gospodărie

Așa cum bine se știe, nucul și castanul comestibil sunt specii protejate prin lege. În acest sens, oricine dorește să taie un astfel de pom, trebuie să depună o cerere în acest sens. Cei care vor decide dacă nucii pot fi tăiați sau toaletați sunt specialiștii.

Ai mai putea citi și: Vestea zilei pentru milioane de români! Ministrul Muncii anunță ce se va întâmpla cu indemnizațiile sociale

nuci
nuci

Indiferent de proprietari, tăierea nucilor se face doar în baza autorizației – pomii să fie îmbătrâniți și să prezinte ramuri uscate în proporție de 60% din coroană; să fie amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale sau să fie amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și se pune în pericol siguranța circulației rutiere. În cazul în care nu se îndeplinesc aceste condiții, se recomandă toaletarea pomilor”, a transmis directorul executiv al Direcției pentru Agricultură, Claudia David.

Directorul a mai exemplificat și o situație în care, din sute de cerere de tăiere de nuc, au fost aprobate doar câteva zeci.

„În cursul anului trecut, la nivelul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov au fost înregistrate un număr de 156 de cereri pentru tăiere nuc. Au fost autorizate doar 46, pentru diferența de 110 s-a recomandat toaletarea”, a spus directorul executiv al Direcției pentru Agricultură, Claudia David.

Conform regulamentului, românii care taie nuci sau castani comestibili fără autorizație riscă amenzi extrem de dure. Acestea vor fi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Te mai poate interesa și: Adevăratul motiv pentru care pacienții ajung în spitalele din domeniul privat. Vasile Cepoi: „Spitale în care competențele corpului medical depășeșc competențele unității sanitare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult