- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legea Salarizării. Cadrele didactice au provocat negocieri intense în Guvern. Profesorii doresc noi măriri salariale!

15 Nov, 11:34 • Oprea Alina
La momentul actual, au loc negocieri intense în Guvern. Profesorii au nemulțumiri din cauza salariului pe care aceșta îl primesc lună de lună, astfel majorarea urmând să aibă loc începând cu anul 2024!
Legea Salarizării. Cadrele didactice au provocat negocieri intense în Guvern. Profesorii doresc noi măriri salariale!

La Guvern sunt negocieri dure cu privire la salariile profesorilor, care în data de 22 mai 2023 au făcut grevă generală. AStfel, decizia Guvernului a fostde a majora salariile acestora începând cu data de 1 iunie 2023, o altă majorare fiind programată să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.

Au avut loc multipe discuții la Ministerul Educației cu privire la acest subiect, pe Legea Salarizării. Problema angajaților din Educație a fost una dintre cele mai disutate, iar sindicaliștii au înaintat un plan Guvernului, iar acum se așteaptă discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu.

Vezi mai multe despre: Noua Lege a Salarizării. Profesorii ar putea sa nu mai primească 50% din creșterea salarială!

Negocieri dure la Guvern!

În urma negocierilor dintre sindicate și reprezentanții Guvernului după greva generală din mai 2023, salariile profesorilor ar urma să fie mărite odată cu data de 1 ianuarie 2024, așa cuma fost decis. Totuși, ar fi existat anumite nemulțumiri care au determinat sindicatele să vină cu o altă propunere.

Negocieri intense Guvern!
Negocieri intense Guvern!

„Stimati colegi, azi a avut loc o întâlnire de lucru, pentru Legea Salarizarii, la sediul ministerului nostru. Din partea ministerului au participat domnul Secretar de stat Sorin Ion si domnul Director Mihai Paunica. Din partea sindicatelor au participat S. Hăncescu, G. Purcaru S. Tiplea si I. Zoican (FSLI), M. Nistor, I. Barbu, D. Neacşu, G. Ghelmez şi o doamna jurist (FSE Spiru Haret), A. Hadar, A. Mazare şi M. Butu (FNS Alma Mater).”, se arată comunicatul, potrivit evz.ro.

Propunerea sindicatelor

Discuțiile au fost purtate având la bază OUG nr. 57/2023 şi grilele agreate de Ministerul Educației, grile trimise la Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.

„Propunerea federațiilor sindicale a fost de aplicare a OUG 57/2023, pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din universități – 50% din diferența între propunerea înaintată la MMSS şi salariul aflat in plată.

Negocieri, dacă nu, grevă!
Negocieri, dacă nu, grevă!

Pentru personalul nedidactic / administrativ din sistemul de învățământ şi pentru personalul din alte familii ocupaționale dar care îşi desfasoară activitatea în învățământ, federațiile au propus o creștere salarială brută de 300 lei, începând cu 01.01.2024, la gradația 0. Se așteaptă întâlnirea dintre președinții federațiilor şi domnul P.M. Marcel Ciolacu, pentru discutarea eventualelor propuneri din partea Guvernului României.”, arată comunicatul, potrivit sursei citate anterior.

Vezi mai multe despre: În atenția profesorilor. Ce se poate achiziționa cu cardurile de carieră didactică