- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legile educației bazate pe analfabetism. Un elev din Prahova ia bursă de merit deși are media 1,97. Directorul școlii: „A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit”

24 Oct, 20:46 • Bumbeneci Diana
Un elev din Prahova, cu media 1,97 este recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură. Explicația directorului instituției de învățământ.
Legile educației bazate pe analfabetism. Un elev din Prahova ia bursă de merit deși are media 1,97. Directorul școlii: „A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit”

Legile Educației lovesc din nou. Un elev din județul Prahova este recompensat cu o bursă pentru merite deosebite la învățătură, deși media cu care a intrat la liceu este 1,97.

Primește bursă de merit deși a avut o medie de 1.97

Un elev din Prahova, cu media 1,97, recompensat cu bursă pentru merite deosebite la învățătură, conform legilor educației din România. După situația care, aparent era fără precedent în cazul Liceului Tehnologic Elie Radu din Ploiești, unde un elev cu media 4,59 primește bursă, o altă instituție de învățământ prezintă un astfel de caz incredibil care ne arată că legile în România nu sunt gândite de profesioniști.

Poți citi și: Proiect de mare amploare începând cu noiembrie 2023. Meditații gratuite pentru elevii care au nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Un elev de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești va primi bursă pentru merite deosebite, deși are media 1,97. Noile modificări privind acordarea burselor, din cadrul Legii Educației, arată că un elev care nu are nici măcar media 5 poate primi bursă de merit, dacă se află în primii 30% din clasă.

bursă merit elevi
bursă merit elevi

Elevul de la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești a fost plasat în primii 30% din clasă după rezultatul obținut la Evaluarea Națională. El va fi recompensat, lunar, cu suma de 450 de lei, pentru „merite deosebite la învățătură”, așa cum este denumită bursa în România. Directorul instituției de învățământ, Viorica Rădulescu a explicat cum este posibil acest lucru.

„Este un elev de la profesională. A intrat cu media 1,97 și s-a încadrat să primească această bursă de merit, potrivit metodologiei – cadru.

Avem, la noi în liceu, 46 de elevi care primesc această recompensă în bani.

Noi aplicăm legea în forma în care este ea, indiferent de cât de normală sau nu este o astfel de situație”,a declarat directorul liceului, Viorica Rădulescu, pentru observatorulph.ro.

Legea_invatamantului_preuniversitar_nr_198

Vezi și: Noi indemnizații pentru milioane de români! Senatul a dat legea care va aduce o indemnizație cât salariul minim net din 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult