- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legumicultorii își mută tarabele cu legume și fructe în fața curții

20 Aug, 10:33 • Andrei Alina
Toți mai mulți legumicultori au început să-și vândă legumele și fructele pe tarabe improvizate în fața curții. Economisesc astfel banii pe care i-ar plăti pe drumul până la piață și costurile pe care le implică închirierea unei tarabe în piață.
Legumicultorii își mută tarabele cu legume și fructe în fața curții

Dacă pleci cu mașina din București spre orice județ din România nu se poate să nu întâlnești pe marginea drumului tarabe improvizate în fața curților. Mulți dintre micii agricultori au renunțat să-și mai ducă legumele și fructele în piețe, ci le vând direct de pe măsuțele așezate în stradă, în fața gospodăriilor.

Vânzătorii de legume sunt mulţumiţi

Vânzătorii au recurs la această decizie pentru că vânzând de acasă scutesc din banii pe care i-ar cheltui pentru transortul mărfii și din costurile pe care le presupune închirierea unei tarabe în piață.

Citește și: Alimentele de bază s-au ieftinit cu până la 43%. Lista produselor pentru care românii plătesc mai puțin în magazine

”Pentru noi este mult mai bine să vindem așa. Pe lângă faptul că economisim niște bani, mai reușim să mai facem și câte ceva prin solarii atunci când nu sunt clienți. Nu am mai fost de mult la piață, vindem de la poartă. La piață se pierde timp destul de mult. Practic, toată ziua ești nevoit să stai acolo. Că vinzi, că nu vinzi, pierzi timpul. Aici mai vindem, mai mergem în solar și mai lucrăm câte ceva. Este mult mai bine”, a declarat un producator pentru agro-tv.ro.

Citește și: Programul Tomata nu dă rezultate. Fermierii se plâng că piața de legume din România este în dezechilibru. „Nu ne imaginam că putem avea asemenea pierderi”

Atât vânzătorii, cât și clienții, spun că sunt mulțumiți de acest mod de comerț.
”Este prima oară când cumpăr. Treceam prin zonă, am văzut atâtea legume și fructe și am zis să oprim să cumpărăm și noi câte ceva. Sunt legume produse în gospodăriile oamenilor și sunt bune.”, a declarat un client.