- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Visul oricărui român – vilă cu piscină! La ce preț piperat poate ajunge o astfel de casă în Cluj-Napoca

08 Mar, 18:10 • Constantin Cristina
Vila cu piscină, șapte camere, trei băi, o priveliște de invidiat ajunge la un preț piperat în Cluj-Napoca, dar tot rămâne visul oricărui român.
Visul oricărui român - vilă cu piscină! La ce preț piperat poate ajunge o astfel de casă în Cluj-Napoca

Vila cu piscină face furori în Cluj-Napoca, însă creșterile tarifelor din ultima perioadă a făcut ravagii în România. Cererile de cumpărare a apartamentelor sau a caselor a scăzut, ceea ce a dus la o sesizabilă criză pe piața imobiliarelor. Partea imobiliară care încă rezistă considerabil cuprinde penthouse-urile, care sunt cumpărate cu bani gheață, potrivit gândul.ro.

Citește și: Cădere cu 50% pe piaţa imobiliară din Cluj. Ce se întâmplă în marile oraşe ale României

Factorii principali care au dus la scăderea pieței imobiliare cu 30% sunt creditele prea scumpe și prețurile costisitoare, aproape imposibile de atins, anunță experții în imobiliare.

„Creditarea este, în momentul de faţă, gâtuită prin creşterea ROBOR-ului, cererea pentru clienţii cumpărători cu credite a scăzut”, a explicat expertul Răzvan Stroescu, conform observatornews.ro.

Vila din Cluj, imposibil de atins la preț

Vila este construită pe două etaje cu șapte camere, trei băi, două bucătării. Superba casă beneficiază de o imensă terasă și oferă o priveliște de vis asupra orașului Cluj-Napoca. În curte se află o piscină, un loc pentru grătar și spațiu de joacă.

„Preţurile pleacă, în general, la 2 camere de la o 100.000 de euro, în cel mai fericit caz, şi se duc şi spre 300.000 de euro la 2 camere”, a spus Marius Coman, agent imobiliar.

vila Cluj-Napoca
vila Cluj-Napoca

„Sunt interesaţi aceia care ocupă funcţii manageriale. Din zona profesioniştilor care sunt relocaţi în România de diverse companii. Şi acei investitori care au câştigat pe piaţa criptomonedelor, piaţa bursieră şi aleg să-şi investească banii în imobiliare”, a adăugat și Sorin Sucală, agent imobiliar.

Ce preț impresionabil are un penthouse

Apartamentele de lux sunt căutate adesea în partea de nord a litoralului, iar multe dintre aceste locuințe de lux sunt cumpărate încă de când sunt la stadiul de proiect.

„La etajul 15 avem 4 penthouse-uri. Acolo vorbim de preţuri situate între 800.000 şi 1.200.000 de euro. După ce blocul va fi gata, cu siguranţă, preţurile vor creşte”, este de părere Adrian Mariuț, constructor și dezvoltator.

O asemenea casă a visurilor cu două dormitoare, living cu bucătărie open space și terasă cu priveliște spre mare, poate ajunge la suma de 240.000 de euro, în funcție de etajul pentru care s-a optat. Specialiștii vin cu veștile bune pentru români și îi anunță că cine nu are un buget, astfel încât să-și permită o locuință, să se aștepte ca prețurile să scadă, asta datorată cererilor prea mici.

Alte articole: Cât de mult au crescut prețurile chiriilor, în ultimul an. Imobiliarele, mai scumpe în contextul crizei