- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lider al partidului lui Cioloş, dezgustat de tratamentul la care sunt supuse persoanele cu dizabilităţi: „Cum arată cinismul în România”

14 Oct, 15:38 • Russo George
Unul dintre liderii partidului REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş, senatorul Cosmin Poteraş, a postat vineri o fotografie din gara din Craiova şi, parcă fiind prima dată când a dat ochii cu viaţa reală din România, a rămas şocat de condiţiile oferite persoanelor cu dizabilităţi de către CFR Călători, acestea fiind practic inexistente.
Lider al partidului lui Cioloş, dezgustat de tratamentul la care sunt supuse persoanele cu dizabilităţi: Cum arată cinismul în România

Senatorul Poteraş a etichetat lipsa condiţiilor puse la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi ca fiind o dovadă de cinism, în condiţiile în care autorităţile din România oferă anul acestei categorii de cetăţeni şase călătorii gratuite cu trenul, doar pentru ca oamenii să nu se poată urca în garnituri.

„Cum arată cinismul în România: persoanele cu dizabilități primesc gratuit 6 călătorii cu trenul, dar nu se pot urca în el.

Le-aș sugera celor de la CFR Călători ca în loc să le solicite utilizatorilor de scaun rulant să facă cerere (!?) pentru a se putea urca în tren, să pună mâna să cumpere niște elevatoare. Măcar atât, dacă nu sunt în stare să modernizeze stațiile și să înalțe peroanele.

În imagine, cum se face „accesul” în tren la Craiova.

Persoana cu dizabilitati urcata in tren

Voi depune săptămâna viitoare o interpelare către Ministerul Transporturilor.”, a transmis Cosmin Poteraş pe pagina sa de Facebook.
La sfârşitul lunii septembrie, echipe de control ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu și, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA.
Comisarii au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane București Basarab și Revizie Vagoane București Grivița.”Este greu de imaginat că, după ce am desfășurat o acțiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletușă, o cârpă murdară și multă indolență. S-au aplicat sancțiuni și sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeții. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei și au dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii pentru 9 garnituri de tren, până la remedierea deficiențelor.

Citeşte şi: Aproape 6,5 miliarde de euro au intrat în România prin investițiile directe ale nerezidenților