- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Liderul APIA, mesaj pentru românii care nu au primit banii promiși! Adrian Pintea: „Sunt anumite plăți care nu se pot face acum”

10 Jan, 11:20 • Bumbeneci Diana
Șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis un nou mesaj pentru românii care așteaptă sprijin de la Ministerul Agriculturii. Ce se întâmplă, de fapt, cu sumele de bani promise.
Liderul APIA, mesaj pentru românii care nu au primit banii promiși! Adrian Pintea: „Sunt anumite plăți care nu se pot face acum”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile în anul 2023 la data de 3 ianuarie. Mii de fermieri au fost deja autorizați la plată de la începutul anului. Cu toate acestea însă, anumite categorii de fermieri care nu își pot primi subvențiile, anunță AgroTV.

APIA va face plățile tuturor fermierilor

Românii care nu și-au primit subvențiile primesc vești bune. Aceștia nu vor fi uitați de autorități, iar banii vor fi livrați în perioada imediat următoare.

În cadrul emisiunii „Agricultura la Raport”, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a explicat de ce plățile întârzie în cazul anumitor fermieri. În același timp, liderul APIA a precizat datele la care vor începe plățile și pentru aceștia.

APIA subvenții
APIA subvenții

„În ceea ce privește plata finală, sunt anumite plăți care nu se pot face acum. În ceea ce privește sprijinul cuplat în sectorul vegetal, acești fermieri vor intra la plată după 15 mai, pentru că sunt o serie de documente care trebuie aduse până în 15 mai, iar după finalizarea acestui proces, se va putea face și această plată. Începând cu 16 mai vom demara și aceste plăți, iar undeva în maximum două săptămâni, acești fermieri vor fi plătiți”, a subliniat Pintea.

Ai mai putea citi și: Ministrul Petre Daea anunță primii bani din 2023 pentru agricultori! Cine primește ajutor din partea Guvernului

De altfel, se pare că o altă categorie de fermieri care nu și-au primit încă banii promiși pentru subvenții este cea a solicitanților ajutoarelor naționale tranzitorii. Potrivit declarațiilor susținute de Adrian Pintea, aceștia își vor primi banii la sfârșitul lunii ianuarie.  De altfel, APIA a anunțat început autorizarea la plată și pentru fermierii care s-au aflat în eșantioanele de control.

În ceea ce privește controalele pe teren, într-adevăr au fost eșantioane care nu au intrat în prima parte a plății finale la plată, dar înainte de sărbători, undeva în jurul datei de 20 decembrie, și aceștia au fost deblocați la plată, astfel că astăzi se autorizează la plată inclusiv acești fermieri”, a mai precizat Adrian Pintea.

Te mai poate interesa și: Moment istoric. Ceapa a atins cel mai ridicat preț din lume! A fost anunțat deja locul în care ceapa e mai scumpă decât carnea de vită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult