- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Petre Daea anunță primii bani din 2023 pentru agricultori! Cine primește ajutor din partea Guvernului

09 Jan, 14:36 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru agricultorii români! Ministrul Petre Daea confirmă că intră primele plăți pe 2023 pentru agricultori.
Ministrul Petre Daea anunță primii bani din 2023 pentru agricultori! Cine primește ajutor din partea Guvernului

Românii primesc noi vești bune de la Guvern, chiar în prima parte a anului! Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, a oferit primele detalii oficiale de anul acesta în privința subvențiilor pentru agricultorii din țara noastră.  Conform liderului MADR, o parte din banii autorizați la plată către agricultori, în cursul Campaniei 2022, au fost deja rambursați României, anunță AgroTV.

Petre Daea confirmă primii bani pentru agricultori

Ministrul agriculturii a mai transmis în declarațiile sale că peste 1,03 milioane de euro au ajuns la bugetul național. Banii vor fi livrați tuturor fermierilor care au dreptul la sprijin din partea Guvernului.

Banca Națională a României, Direcția Operațiuni de Plată, prin adresa nr. VII/17/04.01.2023 confirmă alimentarea contului MADR cu suma de 1.033.896.609 euro de la Comisia Europeană”, a precizat Petre Daea.

Ai mai putea citi și: Vin ninsorile în România! Meteorologii anunță cum va fi vremea în România, până pe 6 februarie

În același timp, șeful MADR le-a mai promis tuturor agricultorilor din țara noastră că acordarea la timp a subvențiilor reprezintă o prioritate. APIA a început deja plățile pentru cei care nu și-au primit banii în 2022. De altfel, instituția condusă de Petre Daea a confirmat faptul că și anul acesta se vor acorda subvenții pentru mai multe domenii, fiind în dezbatere o serie de proiecte de interes major.

Acordarea la timp a subvențiilor și atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii. Prin muncă și seriozitate, se pot îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai spus Petre Daea.

Amintim că prin implementarea Planului Național Strategic (PNS), începând cu anul 2023, intră în vigoare noile scheme de plată pentru fermierii români. La fel ca în anii anteriori, banii vor fi livrați prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pe baza cererilor depuse de fermieri începând de la 1 martie 2023.

Ai mai putea citi și: Moment istoric. Ceapa a atins cel mai ridicat preț din lume! A fost anunțat deja locul în care ceapa e mai scumpă decât carnea de vită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult