- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Limitele impuse pentru retragerea de numerar de la bancomat. Suma maximă pe care un român o poate scoate de pe card într-o singură zi

15 Jan, 09:15 • Adrian Popovici
Băncile din România au impus limite pentru retragerea de numerar de la bancomat, acestea plasându-se, în general, între 3-5.000 de lei. Cu toate acestea, în funcție de carduri și beneficiile primite de la instituțiile bancare acest plafon poate crește.
Limitele impuse pentru retragerea de numerar de la bancomat. Suma maximă pe care un român o poate scoate de pe card într-o singură zi

Discuțiile legate despre restricțiile privind folosirea și retragerea de numerar au fost intense în ultima perioadă. Cu toate acestea, pe lângă prevederile legate, trebuie să nu uităm că și băncile care operează în România au impus o serie de reguli pe această temă, transmite Antena 3 CNN.

Mai exact, limitele legate de retragerea de numerar din bancomate pot varia, asta în funcție de aspecte precum: tipul de card pe care îl folosim, tipul de cont pe care l-am deschis, precum și politicile de siguranță și de folosire a banilor cash pe care le au instituțiile bancare cu care lucrăm. Din această cauză, este indicat să consultăm informațiile de pe aplicațiile sau site-urile băncilor sau chiar direct cu funcționarii acestora pentru a nu fi surprinși de limitele și costurile pe care le poate avea retragerea de numerar.

Înainte de a continua cu retragerea de numerar de la bancomate este recomandat să verificăm și comisioanele pe care băncile le percep. Mai exact, există posibilitatea ca atunci când încercăm să scoatem bani de la ATM-urile care nu fac parte din rețeaua băncii noastre, comisioanele să fie destul de piperate.

Tot mai multe instituții bancare oferă pachete prin care retragerea de numerar de la bancomatele unei bănci concurente nu vine la pachet și cu comisioane suplimentare. Totuși, pentru a beneficia de aceste beneficii clienții trebuie, în general, să respecte anumite condiții.

 

Limite pentru retragerea de numerar la bancomat
Limite pentru retragerea de numerar la bancomat

Te-ar putea interesa și: Probleme uriașe pentru cei care folosesc bancomate! Experții trag un semnal de alarmă. Ce se poate întâmpla cu cardurile oamenilor

Limitele zilnice pentru retragerea de numerar de la bancomat

În general, băncile își stabilesc o limită superioară în ceea ce privește retragerea de numerar. În general, aceasta poate fi plasată între 3.000 și 5.000 de lei, pentru titularul contului. Totuși, prin aplicațiile de banking sau printr-o vizită într-o unitate bancară, această limită poate fi extinsă de către deținătorul contului.

În cele ce urmează, vom face o trecere în revistă a limitelor pentru retragerea de numerar de la bancomat impuse de principalele bănci din România:

ING

Oficialii de la ING au stabilit o limită de 15.000 de lei pentru retragerea de numerar de la bancomat. În plus, clienții acestei bănci trebuie să știe și faptul că zilnic au o limită de 30 de operațiuni de ridicare și depunere de bani cash, numărul putând fi modificat din aplicația de banking.

BCR

BCR se numără printre băncile la care limita pentru retragerea de numerar variază în funcție de cardurile emise clienților. Mai exact, în cazul cardurilor standard plafonul este de 3.000 de lei, pentru cele Gold de 5.000 de lei, iar pentru cele Platinum de 7.000 de lei. Cei mai norocoși sunt clienții care au carduri Private Banking limita lor pentru retragerea de numerar fiind de 10.000 de lei.

Raiffeisen

Românii care au carduri emise de Raiffeisen trebuie să știe că au o limită pentru retragerea de numerar de la bancomate care ajunge la 3.000 de lei, plafonul aplicându-se pentru cardurile: Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG.

Clienții care au carduri Raiffeisen Bank Gold beneficiază au parte de o limită pentru retragerea de numerar de 5.000 de lei, iar cei cu Raiffeisen Bank World Mastercard pot scoate chiar și 10.000 de lei zilnic.

Citește și: Numărul bancomatelor scade! Românii dețin 21 de milioane de carduri bancare, însă nu au cum să retragă numerar!