- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista alimentelor de bază care se vor ieftini în magazine. Noi informații din planul Guvernului pentru plafonarea adaosului comercial

27 Jun, 18:30 • Lupu Alexandra
Guvernul și retailerii au bătut palma și lucrează la lista produselor de bază care se vor ieftini. Iată ce alimente vor fi găsite la un preț redus în magazine.
Lista alimentelor de bază care se vor ieftini în magazine. Noi informații din planul Guvernului pentru plafonarea adaosului comercial

Vești bune pentru români! Guvernul și retailerii lucrează în aceste momente la o listă a produselor de bază care se vor ieftini, informează economedia.ro.

Lista alimentelor de bază care se vor ieftini

Sursele Economedia arată că Guvernul și retailerii au bătut palma și lucrează la lista alimentelor de bază care vor avea un preț redus. Printre produsele pentru care românii vor da mai puțini bani s-ar putea afla pe listă pâinea albă 300-500, lapte, mălai 1 kilogram, telemea, făină 000, iaurt, 4 carne pasăre 4 SKU-uri și porc 2 SKU-uri, ouă cofrag de 10, ulei, zahăr, legume și fructe (ardei gras, ardei capia, roșie, struguri de masa, pepene roșu, mere, prune, posibil fasole uscată).

Citește și despre: S-au înțeles: marile lanțuri străine de magazine au acceptat să scadă prețurile la alimentele de bază, în urma discuției cu premierul Marcel Ciolacu

Menționăm că SKU este codul prin care se identifică un produs distinct disponibil pentru vânzare, diferențiat față de alte produse prin atributele asociate (descriere, producător, material, mărime, culoare, termene de garanție, etc). De asemenea, ar putea fi introdusă pe listă și mierea de albine, potrivit sursei citate.

Sursele guvernamentale au relatat că planul Guvernului pentru plafonarea adaosului comercial va fi aplicat pentru o perioadă limitată. Concret, alimentele de bază vor fi regăsite în magazine la un preț redus pentru o jumătate de an. Schema de reducere a adaosurilor comerciale se aplică doar pentru procesatori și retaileri. Astfel, fermierii nu vor fi afectați în niciun fel de măsură.

Alimente
Alimente

O parte dintre retaileri își doresc un act normativ, în timp ce alți retaileri vor un acord voluntar. Reamintim că marii retaileri au relatat printr-un comunicat de presă că preferă un act voluntar pentru aplicarea mecanismului de reducere a preţurilor, menționând că marile lanțuri de magazine vor da dovadă de seriozitate.

„Insistăm pe ideea de voluntariat pentru aplicarea mecanismului de reducere a preţurilor şi nu prin emiterea unui act normativ, marile lanuri de magazine dovedind seriozitate în aplicarea schemei voluntare de diminuare a preţului la lapte, aspect certificat de Ministerului Agriculturii şi de Consiliul Concurenţei, care monitorizează în permanenţă aplicarea acestor reduceri”, se menţionează în comunicatul marilor retaileri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Oficial. Românii vor plăti mai puțin pentru alimentele de bază. Marii retaileri sunt de acord cu propunerea Guvernului