- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-au înțeles: marile lanțuri străine de magazine au acceptat să scadă prețurile la alimentele de bază, în urma discuției cu premierul Marcel Ciolacu

23 Jun, 21:48 • Stefan Simion
Guvernul ar fi reușit să se înțeleagă cu marii retaileri, pentru scăderea prețurilor la alimentele de bază. Totul se va face în baza formei solicitate de premierul Marcel Ciolacu, a transmis Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). 
S-au înțeles: marile lanțuri străine de magazine au acceptat să scadă prețurile la alimentele de bază, în urma discuției cu premierul Marcel Ciolacu

Marile magazine străine cu activitate în România sunt de acord cu ieftinirea alimentelor de bază, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Organizația a transmis vineri, 23 iunie, că membrii săi agreează scăderile de preț la alimente, în forma propusă de premierul Marcel Ciolacu, după model francez.

Premierul Ciolacu ar fi rezolvat problema „cu o vorbă bună”

Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR au insistat, în informarea transmisă, pe ideea de voluntariat, nu de obligativitate, pe întreg lanțul de produs.

„Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – își reafirmă disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul României pentru a aplica un mecanism voluntar de reducere a prețurilor la o serie de alimente de bază pe întreg lanțul de produs – producători, procesatori, comercianți.

Insistăm pe ideea de voluntariat pentru aplicarea mecanismului de reducere a prețurilor și nu prin emiterea unui act normativ, marile lanțuri de magazine dovedind seriozitate în aplicarea schemei voluntare de diminuare a prețului la lapte, aspect certificat de Ministerul Agriculturii și de Consiliul Concurenței, care monitorizează în permanență aplicarea acestor reduceri.

De asemenea, pentru a produce efecte vizibile în buzunarul românilor și pentru a accelera reducerea inflației, este absolut necesar ca mecanismul voluntar să fie aplicat nu doar comercianților, ci pe întregul lanț de produs, așa cum de altfel au arătat și reprezentanții Guvernului”, se arată în comunicatul de presă.

Reducerea prețurilor la alimentele de bază, acordată pentru o perioadă limitată

AMRCR susține că e importantă implicarea Consiliului Concurenței în acest demers. Potrivit retailerilor, măsura este aplicabilă pentru o perioadă limitată de timp, o inițiativă ce vine în contracararea inflației și în sprijinul asigurării hranei populației.

„AMRCR consideră de maximă importanță implicarea și a Consiliului Concurenței – garantul respectării legislației în acest domeniu în România, cu care Asociația este în comunicare permanentă – în aplicarea mecanismului de reducere a prețurilor pe o perioadă limitată la unele sortimente de produse alimentare de bază.

Membrii AMRCR apreciază că această măsură este aplicabilă într-o situație excepțională, pentru o perioadă limitată de timp, în contracararea unui fenomen extrem de negativ – inflația –  precum și pentru păstrarea unui nivel de putere de cumpărare care să asigure accesul tuturor consumatorilor la produsele alimentare de bază.

În încheiere, AMRCR asigură Guvernul României că este pregătit să fie un partener loial și eficient în atingerea obiectivului pe care Executivul îl urmărește prin acest proiect, iar membrii săi sunt absolut disponibili să continue orice discuție la nivel tehnic pentru stabilirea tuturor detaliilor mecanismului temporar, voluntar și pe tot lanțul de reducere a prețurilor la unele alimente de bază, în beneficiul consumatorului român”, a transmis AMRCR.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult