- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista magazinelor din România în care alimentele sunt mai ieftine. Unde trebuie să meargă românii la cumpărături

01 Aug, 13:55 • Lupu Alexandra
Magazinele în care alimentele sunt mai ieftine. Profi, Auchan și Kaufland sunt pe listă. Iată unde trebuie să meargă românii la cumpărături.
Lista magazinelor din România în care alimentele sunt mai ieftine. Unde trebuie să meargă românii la cumpărături

Profi, Auchan și Kaufland sunt câteva dintre magazinele din România care au plafonat deja adaosurile comerciale la alimentele de bază. Profi a fost primul magazin care a anunțat ieftinirea, încă din weekend-ul 15 – 16 iulie. Retailerii transmit că toate produsele ieftine vor fi ușor de găsit la raft. Alimentele din această categorie vor fi marcate cu o etichetă specială, informează economedia.ro.

Magazinele în care alimentele sunt mai ieftine

Începând de astăzi, 1 august, cotele de adaos comercial sunt limitate pentru 14 grupe de produse alimentare. Românii vor da mai puțini bani în magazine pentru 3 luni pentru următoarele produse:

Citește și despre: Încep verificările în magazine! Marcel Ciolacu trimite Consiliul Concurenței să verifice dacă au scăzut prețurile la alimente. „Vom face o analiză comparativă”

  • pâinea albă simplă 300 – 500 grame, fără specialităţi;
  • lapte de vacă proaspăt 1,5% grăsime, 1 litru;
  • brânză telemea de vacă vrac;
  • iaurt simplu din lapte de vacă, grăsime 3,5%, maximum 200 grame;
  • făină albă de grâu “000” 1 kg;
  • mălai 1 kg;
  • ouă găină calibru M 10 bucăţi;
  • ulei de floarea soarelui 1 litru;
  • carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui);
  • carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc);
  • legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei kapia);
  • fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă);
  • cartofi proaspeţi albi vrac;
  • zahăr alb tos 1 kg.

Kaufland a informat că a aplicat reducerile prin care se limitează adaosurile comerciale la 14 categorii de alimente de bază. Ieftinirile au început cu data de 26 iulie. Reprezentanții magazinului au transmis pentru Economedia că au scăzut tarifele la peste 200 de articole care fac parte din categoriile importante și contribuie la necesarul zilnic al familiilor din România.

„Articolele cu preț scăzut ca urmare a O.U.G. privind limitarea prețurilor la alimentele de bază vor fi, de altfel, marcate corespunzător la raft. În afară de măsurile solicitate de autorități, prin intermediul acestei Ordonanțe de Urgență, în magazinele noastre se vor desfășura campaniile de reduceri pe care le implementăm oricum, regulat, pentru a ne sprijini clienții și a le oferi un coș zilnic cât mai ieftin, cu produse proaspete și de cea mai bună calitate”, potrivit răspunsului Kaufland.

Magazin
Magazin

Reprezentanții Auchan au informat că au aplicat reducerea pentru alimentele de bază și acordă reduceri suplimentare la peste 100 de produse.

„În contextul acțiunii Guvernului României prin Ordonanța de Urgență privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii preţurilor la unele produse agricole şi alimentare, Auchan s-a asigurat nu doar de deplina ei aplicare, dar a și implementat o reducere suplimentară de preț pentru o bună parte dintre produsele vizate de actul normativ, cu scopul de a asigura un efect și mai puternic al acestei acțiuni, pe perioada ei de aplicare”, potrivit unui comunicat de presă.

Profi a anunțat că a plafonat anticipat adaosurile comerciale încă din weekend-ul 15 – 16 iulie. Reprezentanții au informat că susțin măsura Guvernului și se implică în combaterea prețurilor mari la alimentele de bază.

„Susținem măsura guvernului de a combate creșterile prețurilor alimentelor de bază prin limitarea adaosurilor comerciale, și o aplicăm chiar înainte de 1 august, dată la care devine obligatorie conform ordonanței de guvern”, a declarat atunci Magda Amarie, director operațional Profi.

„În toate magazinele Profi produsele cu adaosuri plafonate conform legislației privind combaterea creșterii excesive a prețurilor la produsele alimentare, reprezentată de Ordonanța de Urgență nr. 67/2023, sunt mai ușor de găsit, fiind marcate la raft cu eticheta de culoare galbenă cu textul „ADAOS DEJA MIC”, transmitea în luna iulie retailerul.

Vezi și: Încep ieftinirile în magazine! Cum se pot asigura românii că achiziționează alimente la un preț mic? Detaliile la care trebuie să fie atenți consumatorii