- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Localitatea din România care va fi monitorizată cu drona. Autoritățile vor să afle cine „fură” apa. 40% din cantitatea din reţea nu este facturată

21 Jul, 13:30 • Lupu Alexandra
Localnicii care fură apă din satele din Gorj vor fi monitorizaţi cu drona. Autoritățile au descoperit că 40% din apa care pleacă din reţea nu este facturată.
Localitatea din România care va fi monitorizată cu drona. Autoritățile vor să afle cine „fură” apa. 40% din cantitatea din reţea nu este facturată

Autoritățile au anunțat că mai multe sate din Gorj vor fi monitorizate cu drona, relatează observatornews.ro. Decizia a fost luată după ce aproape jumătate din apa care pleacă din rețeaua publică nu apare pe facturi. Au fost descoperite și branșamentel ilegale, români care consumau fără să plătească. Primarul este dispus să ofere recompensă din propriul portofel pentru a afla mai multe informații despre persoanele care fură.

Românii care fură apă vor fi monitorizați cu drona

Doamna Elena a forat un puţ adânc de 11 metri. Apa este bună atât pentru băut, cât și pentru a uda legumele. Ea folosește apă doar pentru uz casnic, tocmai pentru că beneficiază de propria resursă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Alertă de ultim moment. ANM, avertisment legat de al treilea val de caniculă. „Mare atenţie la ziua de sâmbătă”

„Nu pot să spun că nu am udat, am udat şi eu când a fost nevoie. Problema e că se fură, se fură”, spune localnica.

În comună au fost descoperite mai multe branșamente ilegale. Din acest motiv, polițiștii au deschis o anchetă. Problema este departe de a fi rezolvată. Oamenii legii sunt disperați să găsească vinovații. Primarul oferă o recompensă din propriul buzunar pentru a afla mai multe informații. Satele vor fi monitorizate cu drona.

„Din dronă aş vedea grădinile, că îţi dai seama după grădina omului. Domne, dacă ai roşii, varză, ceapă… da, bun, mă duc la el: Dă-i drumul la furtun, că vreau să văd. Mă uit la apometru, merge, înseamnă că ai luat, n-am ce-ţi face, dar se fură”, declară Florinel Ţuilă, primar Cătunele.

Apa
Apa

Primăria a cumpărat deja drona. Un angajat al instituției va supraveghea localitate de dimineață și până seara.

„Seara şi dimineaţa, de noapte trebuie să fie un pic de lumină afară ca să facem treaba asta. Acolo unde vom găsi furt de apă, vom face dosare penale şi vor ajunge în puşcărie pentru că se condamnă”, afirmă primarul.

Reţeaua de apă este administrată de primărie. În ultimă instanță, responsabilii iau în considerare să dea o hotărâre de Consiliu Local prin care să fie interzis udatul grădinilor cu furtunul din rețeaua publică.

Citește și despre următorul subiect: Alimentele pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă. De ce să te ferești de înghețată și de băuturile reci

Tags: