- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Localitatea din Satu Mare care rămăne fără mâncare sau medicamente din cauza drumului. Și ambulanțele au probleme cu accesul.

11 Nov, 09:40 • Cornel Ghimeșan
Locuitorii unei localități din Satu Mare sunt complet izolați de lume din cauză că drumurile sunt impracticabile. De foarte multe ori, oamenii rămân fără alimente și fără medicamente, iar ambulanțele au dificultăți enorme în ceea ce privește accesul.
Localitatea din Satu Mare care rămăne fără mâncare sau medicamente din cauza drumului. Și ambulanțele au probleme cu accesul.

Sătenii dintr-o localitate din Satu Mare sunt rupți de lume, iar acest lucru se datorează faptului că drumul este inexistent. Pentru cei aproximativ 150 de oameni care trăiesc acolo zi de zi lucurile sunt foarte complicate. De cele mai multe ori mașinile de aprovizionare nu reușesc să ajungă cu produsele alimentare. Și curierilor şi chiar medicilor de pe ambulanţe le e greu să răspundă prompt solicitărilor. Iar problemele nu se opresc aici.

Alte articole: Nicușor Dan vrea să blindeze Capitala cu stații de reîncărcare pentru mașini electrice. PMB a depus la AFM o cerere de finanţare de 1,98 milioane de euro, pentru 322 de puncte noi

Drumurile impracticabile au făcut ca localnicii din Hotoan să rămână izolaţi de lume.

„N-am ajuns bătaia de joc. Nici nu vreau să ştiu cine e la municipiu cine e la prefectură. Mă interesează oamenii ăştia să aibă acces, să aibă drum. Copii să poată ajunge la civilizaţie. Bătrânii, apă n-am avut un an de zile doi ani de zile.”, explica un localnic

Iar problemele nu se opresc aici. Uneori, rafturile magazinelor stau goale deoarece mașinile de aprovizionare refuză să mai vină.

Localitatea din Satu Mare care rămăne fără mâncare sau medicamente din cauza drumului. Și ambulanțele au probleme cu accesul.
Localitatea din Satu Mare care rămăne fără mâncare sau medicamente din cauza drumului. Și ambulanțele au probleme cu accesul.

Din cauza drumului impracticabil rămânem des fără marfă.”, a mai adăugat acesta.

Şi ambulanţele ajung greu la solicitări, iar fermierii nu pot să își desfășoare activitatea în condiții normale, pentru că fiecare transport poate veni, oricând ,cu reparații la pachet.

„De nenumărate ori avem pene de cauciuc, osii rupte, o grămadă de probleme din cauza drumului. Numai un cauciuc la un tractor e 4.000 de lei. ”, a mai explicat localnicul.

Localnicii povestesc că drumul a fost astfaltat pentru prima oara în 2007

Localnicii spun că dumul de şase kilometri, care face legătura între Căuaș și Hotoan a fost asfaltat pentru prima dată în 2007.

„Înainte de a fi fermele şi a veni cu tractare şi cu utilaje mari, drumul a ţinut. După ce au început să vină şi au început să construiască fermele astea două de porci aici, au venit cu utilaje mari şi cu maşini şi drumul a început să se distrugă.”, a explicat un localnic

În timp ce oamenii au ieşit în stradă să-şi strige supărările, aceştia au remarcat un utilaj destinat lucrărilor la drum. Nu este pentru prima dată însă când se fac… peticiri, dar președintele Consiliului Județean spune resemnat că, pentru reparații capitale nu sunt fonduri.

„La ultima rectificare am mai pus 2 milioane jumate pt a asigura, printre altele şi reparaţia acestui tronson. Încercăm să găsim soluţii şi alternative. Avem studiul de fezabilitate făcut pt a moderniza întregul tronson, mai aşteptăm o posibilitate de finanţare. De multe ori am reparat drumuri în parteneriat cu primarii.”, a explicat Csaba Pataki, președinte Consiliul Județean Satu Mare

În județul Satu Mare din cei 840 de kilometri de drumuri județene 30 sunt nereabilitate.

Citește și: Guvernul îi recompensează generos pe funcționarii implicați în aplicarea PNRR: majorează cu 50% salariile de bază ale acestora

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult