- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul îi recompensează generos pe funcționarii implicați în aplicarea PNRR: majorează cu 50% salariile de bază ale acestora

10 Nov, 23:34 • Gabriela Andreescu
Salariile de bază ale personalului din instituţiile statului, implicat în implementarea proiectelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), vor fi majorate cu până la 50%, reiese dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă care se va afla vineri pe masa Executivului
Guvernul îi recompensează generos pe funcționarii implicați în aplicarea PNRR: majorează cu 50% salariile de bază ale acestora

Proiectul de OUG a fost lansat în dezbatere publică la două luni de la oficializarea OUG 115 prin care guvernul a majorat salariile de bază ale celor mai multe categorii de angajaţi din sistemul public cu o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Guvernul a vrut iniţial să includă în OUG 115 prevederile despre majorarea cu până la 50% a salariilor de bază avute de angajaţii implicaţi în implementarea PNRR. A renunţat însă la acest plan, Guvernul a renunțat atunci la acel plan, după ce Consiliul Economic și Social a decis că unele măsuri ar fi discriminatorii. şi a pregătit un nou proiect de OUG care prevede exclusiv aceste creşteri salariale, informează economica.net.

Guvernul majorează cu 50% salariile de bază ale funcționarilor implicați în aplicarea PNRR
Guvernul majorează cu 50% salariile de bază ale funcționarilor implicați în aplicarea PNRR

În ce constau modificările aduse de proiectul aflat mâine pe ordinea de zi a Guvernului:

Se actualizează alineatul (1) al articolului 16 din Legea salarizării unitare:

„Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice, nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi/sau în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, precum şi personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, se arată la nouă formă pe care o va avea alineatul (1) al articolului 16 din Legea-cadru nr.153/2017, modificată prin proiectul de OUG.

În prezent, personalul din structurile antemenţionate are dreptul la majorarea cu până la 35% a salariului de bază.

Prevederile nu vor fi aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar, mai prevede proiectul.

Noile reglementări vor intra în vigoare după ce Executivul va adopta ordonanţa de urgenţă şi va fi publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: Vin banii de la UE! Nicolae Ciucă, despre fondurile europene din PNRR: ”Avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri”

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult