- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locomotivele Softronic, cumpărate de compania feroviară de stat din Suedia. Producătorul român, principalul furnizor al gigantului german Deutsche Bahn

08 Jan, 14:14 • Adrian Popovici
Softronic, producătorul român de locomotive a ajuns și pe piața suedeză, vânzându-și produsele către operatorul feroviar de stat din această țară. În ultimii ani, compania din Craiova și-a consolidat poziția și a ajuns să facă afaceri cu gigantul german Deutsche Bahn.
Locomotivele Softronic, cumpărate de compania feroviară de stat din Suedia. Producătorul român, principalul furnizor al gigantului german Deutsche Bahn

Softronic , producătorul român de locomotive, și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai importanți furnizori ai gigantului german Deutsche Bahn, livrează acum locomotive și pentru piața suedeză. Este vorba despre patru locomotive noi TransMontana, construite la Craiova și care urmează să fie trimise către operatorul de stat feroviar din Suedia, Green Cargo, la finele anului trecut, transmite Profit.ro.

DB Cargo România, filială a companiei germane Deutsche Bahn, a cumpărat recent încă două locomotive noi TransMontana de la producătorul român de locomotive Softronic. În acest fel, gigantul feroviar german a devenit unul dintre cei mai importanți clienți ai companiei craiovene. Informațiile oferite de oficialii firmei indică faptul că o primă locomotivă ar fi trebuit să ajungă la clientul final la finalul anului trecut, urmând ca cea de-a doua să ajungă la destinație la sfârșitul lunii aprilie 2024.

Odată cu această achiziție, DB Cargo va avea un parc feroviar în care se vor afla 27 de locomotive noi. Acestea au fost cumpărate de-a lungul ultimilor zece ani de la Softronic Craiova.

Te-ar putea interesa și: Prima locomotiva pictata cu motive traditionale va pleca in iulie din Bucuresti spre Constanta

Locomotivă Softronic

Locomitivele Softronic, folosite de unul dintre giganții industriei feroviare

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară a celui mai important transportator feroviar din Europa – DB Cargo AG – este prezentă pe piața națională începând cu anul 2000.

Informațiile care au ajuns în presă în primăvara anului 2023 indicau faptul că DB Cargo România, parte a grupului Deutsche Bahn, a început să folosească în activitatea sa noile locomotive produse Softronic. În acest fel, compania a devenit cel mai mare client al Softronic din România.

În 2023, DB Cargo România a trecut pragul de 30 de locomotive electrice operate în întreaga țară, prin intrarea în parcul de material rulant a locomotivei LEMA 072 la finalul lunii martie. După aceasta a intrat în uz locomotiva LEMA 073, care și-a început serviciul în a doua parte a lunii aprilie. În februarie, Softronic a vândut și livrat alte locomotive către DB Cargo România.

Deutsche Bahn Cargo România face parte din grupul DB Cargo AG, cel mai mare operator feroviar din Europa. De asemenea, este al doilea cel mai important operator feroviar privat din România.

Softronic SRL este unicul producător de locomotive electrice în estul Europei. Locomotivele produse de Softronic sunt în prezent utilizate pe rețelele feroviare din România, Ungaria, Slovacia și Suedia.

Citește și: Prima locomotivă verde din România care funcționează exclusiv cu biodiesel sau ulei vegetal