- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul din România care seamănă cu litoralul. Turiștii se înghesuie să-l viziteze. Prețurile sunt mult mai mici

15 Jul, 18:03 • Lupu Alexandra
Locul din România care seamănă cu litoralul, dar în care prețurile sunt semnificativ mai mici. Turiștii spun că seamănă cu un paradis.
Locul din România care seamănă cu litoralul. Turiștii se înghesuie să-l viziteze. Prețurile sunt mult mai mici

România are numeroase locuri care merită vizitate. Turiștii sunt tot mai interesați să viziteze țara și să se bucure de câteva zile de vacanță. Pentru cei care nu vor să cheltuie foarte mulți bani, există locul perfect, relatează spynews.ro. El seamănă cu litoralul românesc, însă este mult mai ieftin.

Locul care seamănă cu litoralul

Lacul Valea Roșie din județul Călărași a devenit popular în ultimii ani, atât datorită prețurilor mici, cât și locului care pare desprins din poveste. De departe, ceea ce i-a atras cei mai mulți pe turiști se referă la faptul că locul seamănă perfect cu litoralul românesc. Turiștii care au vizitat Lacul Valea Roșie se declară fermecați de zonă, dar totodată, rămân surprinși de prețurile mici.

Vezi și: Cât de simplu! Cum să economisești bani în timpul unui concediu pe litoral

Locul a fost asemănat cu litoralul românesc. Este vorba despre un lac cu apă sărată, extrem de popular în rândul celor care încearcă să se trateze și să se vindece de anumite afecțiuni. Lacul s-a format într-un mod natural, tocmai din acest motiv, zona este o arie protejată. Autoritățile au decis ca lacul să fie încadrat în această categorie, având în vedere apa sărată, nămolul și peștii.

Lacul Valea Roșie
Lacul Valea Roșie

Zona are 14 hectare. Lângă Lacul Valea Roșie se află și o pădure, unde oamenii se pot relaxa departe de agitația din marile orașe. Aria mai este populară și în rândul pescarilor, dar din acest punct de vedere, se pare că locul asociat cu litoralul românesc nu este amenajat așa cum ar fi trebuit. Din acest motiv, turiștii speră ca autoritățile să se ocupe mai mult de amenajarea zonei, pentru că sunt multe persoane care constată că zona are potențial turistic și poate deveni o atracție.

Turiștii nu trebuie să plătească nicio taxă pentru a intra pe baltă. Românii care ajung la Lacul Valea Roșie pot beneficia de cazare la pensiunile cu specific tradițional, la prețuri foarte mici. Oamenii mai pot merge și să viziteze Rezervația naturală Pădurea Ciornuleasa. Ea se întinde pe o suprafață de 73.2 hectare, în Bărăganul Moștiștei, și a fost înființată pentru a proteja arborii seculari care au peste 130 de ani.

Citește și: Pasul și șezlongul! Disperarea turiștilor, din cauza șezlongurilor înghesuite de pe litoral „Nu cumva administratorul de plajă are obligația de a asigura și niste wc-uri?”