- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locuri de muncă la stat în 2023. Mai multe instituții publice caută personal

09 Feb, 22:16 • Toma Anca
Locuri de muncă la stat în 2023. Mai multe instituții publice sunt în căutare de personal, așa că cei care doresc să lucreze în sistemul public pot profita de această oprtunitate și pot aplica pe pozițiile care sunt disponibile.
Locuri de muncă la stat în 2023. Mai multe instituții publice caută personal

Locuri de muncă la stat în 2023. Ministerul Energiei încearcă în acest moment să suplimenteze personalul, deoarece e nevoie de mai mulți lucrători care să se ocupe de proiectele ministerului. Vor fi înființate 60 de noi posturi, urmând a fi recrutate sute de persoane.

Locuri de muncă la stat în 2023

„Se propune suplimentarea personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Europene și a strcturilor cu atribuții în domeniul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat și în domeniul proiectelor în domeniul gazelor naturale conorm celor expuse, cu un număr corespunzător de 60 de posturi, de la 332 la 392”, 

se arată în proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 316/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Energiei.

Și compania Hidroelectrica vine cu o oportunitate de acest el. Intituția este în căutarea unui număr foate mare de personal. Pe site-ul lor vor fi publicate ofertele de locuri de muncă pentru care va trebui susținut un concurs.

„Ne bucurăm să putem anunța astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile și competitive firme românești: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investițional, precum și consolidarea relației cu clienții prin îmbunătățirea semnificativă a serviciilor oferite acestora.

Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societății noastre, și îi invităm pe cei interesați și care – evident, au pregătirea necesară cerințelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunțurile companiei”, a declarat directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Citește și: Din cauza automatizării, aproximativ 800 de milioane de locuri de muncă vor dispărea sau se vor transforma. Cum vor schimba roboții industria

Locuri de muncă în România cu salarii de peste 6000 de lei

Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) la finalul anului 2022 în România erau mii de locuri de muncă libere.Cu toate că salariile sunt extrem de atractive se pare că românii nu se înghesuie să se angajeze.

Se pare că pentru 2023 companiile se pregătesc să deruleze campanii de angajare, în timp ce la stat au fost dezghețate angajările. așadar vor fi foarte multe posturi scoase la concurs. Se estimează că și anul acesta job-urile din IT vor rămâne cele mai bine plătite, conform datelor centralizate de o platformă de angajări. Totodată, și marile companii sunt pregătite să ofere pachete salariale atractive.

În prezent, pe pață există aproximativ 34.000 de locuri de muncă vacante declarate de companii și angajatori, iar dintre acestea doar 1800 se adresează absolvenților de studii superioare, în timp ce 5.500 sunt dedicate celor care au absolvit studii liceale sau postliceale.

Firmele din România sunt în căutare de angajați în zona de IT, marketing digital, vânzări, turism și transport și logistică, conform datelor oferite de mai  multe de platforme de angajare. Totodată, Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la platforma ejobs.ro, a explicat că de la începutul anului 2023 au fost postate peste 13.000 de anunțuri de angajare pentru candidații din aceste sectoare.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la o platformă de angajări. (Vezi AICI care sunt locurile de muncă)