- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mii de locuri de muncă disponibile în România. Salariile pot să depășescă și 6000 de lei în mână

30 Jan, 22:21 • Cornel Ghimeșan
Pe piața de muncă din România sunt mii de locuri disponibile, iar salariile sunt cât se poate de atractive. Totuși se pare că românii au devenit foarte pretențioși. Cele mai bune salarii se pare că rămân în zona de IT.
Mii de locuri de muncă disponibile în România. Salariile pot să depășescă și 6000 de lei în mână

Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) la finalul anului 2022 în România erau mii de locuri de muncă libere.Cu toate că salariile sunt extrem de atractive se pare că românii nu se înghesuie să se angajeze.

Alte articole: Minerii şi angajaţii din termocentrale vor să iasă la pensie după 20 de ani de muncă. „Stop genocidului social!”

Se pare că pentru 2023 companiile se pregătesc să deruleze campanii de angajare, în timp ce la stat au fost dezghețate angajările. așadar vor fi foarte multe posturi scoase la concurs. Se estimează că și anul acesta job-urile din IT vor rămâne cele mai bine plătite, conform datelor centralizate de o platformă de angajări. Totodată, și marile companii sunt pregătite să ofere pachete salariale atractive.

În prezent, pe pață există aproximativ 34.000 de locuri de muncă vacante declarate de companii și angajatori, iar dintre acestea doar 1800 se adresează absolvenților de studii superioare, în timp ce 5.500 sunt dedicate celor care au absolvit studii liceale sau postliceale.

Firmele din România sunt în căutare de angajați în zona de IT, marketing digital, vânzări, turism și transport și logistică, conform datelor oferite de mai  multe de platforme de angajare. Totodată, Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la platforma ejobs.ro, a explicat că de la începutul anului 2023 au fost postate peste 13.000 de anunțuri de angajare pentru candidații din aceste sectoare.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la o platformă de angajări.

Care sunt cele mai bine locuri de muncă

Conform datelor unei platforme de angajări, aceștia sunt plătiți astfel:

  • IT-iștii – în medie 6.000 de lei net/pe lună.
  • specialiștii în marketing digital – în medie 3.500 de lei net/pe lună.
  • specialiștii în vânzări – în medie 3.100 de lei net/pe lună.
  • angajații din industria ospitalității – 3.200 de lei net/pe lună.
  • angajații din transporturi – 3.500 de lei net în medie/pe lună.
  • angajații din logistică – în medie 3.300 de lei net/pe lună.

În prezent, doar pe una dintre platformele de angajare sunt disponibile aproape 30.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

Locurile de muncă din domeniul IT vor rămâne și în 2023 cele mai bine plătite job-uri România

Ana Vișan, marketing manager-ul unei platforme de angajări, a menționat că job-urile din IT sunt cel mai bine plătite și acest trend se va păstra și anul următor.

„Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top și anul viitor. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management. Câteva dintre aceste poziții sunt Data Engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, Dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”, a precizat în trecut Ana Vișian, marketing manager-ul unei platforme de angajări.

Citește și: OMV nu vrea să plătească taxa către stat. Conflict deschis între companie și UE. Cât datorează către bugetul României

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult