- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lotul 2 de pe Autostrada Moldovei a fost realizat în proporție de 30%. Imagini noi postate de ministrul Transporturilor 

25 Mar, 11:56 • Fundeanu Madalina
O secțiune de pe Autostrada Moldovei ar putea fi inaugurată în acest an. Ministrul Transporturilor a publicat imagini noi cu lotul 2 de pe A7, realizat în proporție de 30%.
Lotul 2 de pe Autostrada Moldovei a fost realizat în proporție de 30%. Imagini noi postate de ministrul Transporturilor 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat luni noile imagini cu lotul 2 (37,88 km) al tronsonului Focșani – Bacău de pe Autostrada Moldovei (A7), despre care a transmis că este realizat 30%, conform informațiilor relatate de Economica.net.

O secțiune de pe Autostrada Moldovei (A7) ar putea fi inaugurată în acest an

De asemenea, șeful Transporturilor estimează că în 2024 ar urma să fie dată în trafic secțiunea din acest lot ce ocolește orașul Adjud.

Aflat în vizită pe acest șantier, premierul României Marcel Ciolacu a declarat vineri că până la finalul anului va fi deschisă circulația pe circa 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7).

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai precizat că este vorba despre patru loturi cu termen de finalizare în 2024, dar și de două loturi și jumătate care urmează să fie terminate în avans față de termenul stabilit în contract.

„Din cele 13 loturi de la Ploiești la Pașcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi de la Ploiești la Buzău și pe loturile 1 și 4 între Buzău și Focșani.

Având un constructor român foarte bun, pe lângă aceste 4 loturi, care se vor finaliza anula acesta, mai putem vorbi de două loturi și jumătate, și anume loturile 2 și 3 dintre Buzău și Focșani, adică vom avea în întregime Buzău – Focșani autostradă, și aici la Adjud, pentru că este foarte important să se finalizeze și să poate fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pe lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni) al A7 Focșani – Bacău, lucrările trebuie finalizate până in luna noiembrie anul 2025. Contractul pentru acest lot cu o lungime de 38,78 km a fost semnat în decembrie 2022.

Autostrada Ploiești – Buzău are următorii constructori: asocierea Pizzarotti – Retter (lot 1 Dumbrava – Mizil), asocierea Coni – Trace (lot 2 Mizil – Pietroasele), asocierea Nurol – Makyol ( lot 3 Pietroasele – Buzău).

@sorin.grindeanu7 Lucrări pe Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni al Autostrăzii Focșani- Bacău #fyp #Romania #infrastructure #AutostradaMoldovei ♬ Rock and Roll Session – Canal Records JP

Vezi mai multe știri: Sorin Grindeanu, detalii de ultim moment despre Autostrada Moldovei. Care este progresul în martie 2024