- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lotul de autostradă Sibiu-Boița, pregătit pentru trafic! Nu lipsesc nici sistemele pentru ghidarea liliecilor. Iată data la care se face recepția lucrărilor

27 Apr, 15:49 • Constantin Cristina
Lotul de autostradă Sibiu-Boița este finalizat complet înainte de termenul contractual care era pe 28 mai 2023. Sunt gata și aliniamentele pentru ghidarea liliecilor.
Lotul de autostradă Sibiu-Boița, pregătit pentru trafic! Nu lipsesc nici sistemele pentru ghidarea liliecilor. Iată data la care se face recepția lucrărilor

Lotul 1 al autostrăzii A1, Sibiu-Pitești a fost finalizat pe 24 aprilie 2023, având cu vedere că termenul limită era până pe 28 mai 2023, a informat Turnul Sfatului.

Lotul de autostradă Sibiu-Boița, pregătit pentru trafic

Mai exact, este lotul cuprins între Sibiu și Boița, cu o lungime de 13,17 km. Constructorul, Porr Construct SRL a terminat mai repede, iar recepția lucrărilor este programată joi, 27 aprilie.

Vezi și: Autostrada din România, desenată doar pe hârtie! Coșmarul șantierului cu cereale și bălării „Este ruşinos că nu găseşti poduri şi pasaje”

De câteva luni a fost deschisă și circulația, mai exact de pe 15 decembrie 2022, dar mai erau de făcut lucrări la Centrul de întreținere și coordonare de la Boița, dar și lucrări de plantare și aliniamente pentru ghidarea liliecilor.

Centrul de întreținere și coordonare de la Boița, plantarea de copaci sau ”aliniamente pentru ghidarea liliecilor” sunt printre lucrările rămase de executat de către constructorii români angajați în cadrul Porr Construct SRL, companie cu acționariat austriac.

Lotul 1 din autostrada A1, Sibiu-Boița
Lotul 1 din autostrada A1, Sibiu-Boița

Termenul contractual de finalizare a autostrăzii a fost 28 mai 2023, doar că cei de la Porr Construct au reușit să termine proiectarea mai repede decât termenul de 12 luni.

”În data de 24 aprilie 2023 au fost terminate lucrările aferente Centrului de întreținere și coordonare de la Boița și lucrările de realizare plantații și aliniamente pentru ghidarea liliecilor. Pentru aceste lucrări a fost convocată recepția la terminarea lucrărilor în data de 27 aprilie 2023”, anunță cei care au asigurat supervizarea lucrărilor, adică asocierea TPG Inginerie SRL – Septembrie Consulting SRL, potrivit sursei citate.

Autostrada Bacău-Pașcani are undă verde de construire

Mai mult, autostrada Bacău-Pașcani este gata să înceapă lucrările! UMB a primit Autorizația de Construire și pentru lotul 3 și are front de lucru pe toți cei 250 de kilometri dintre Buzău și Pașcani. Emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor (OIL) se va face pe data de 2 mai de la care se calculează cele 30 de luni, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, conform economedia.ro.

Ploiești-Buzău, Pizzarotti-Retter și Trace-Coni vor avea întârzieri pe primele două loturi, iar pe Lotul 3 care este singurul fără contract, vor fi reevaluate ofertele de către CNAIR.

Alte articole: Pe locuri, fiți gata, START! Autostrada Bacău-Pașcani are Autorizație de Construire. Cei 250 de kilometri vor începe să fie lucrați de pe 2 mai