- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pe locuri, fiți gata, START! Autostrada Bacău-Pașcani are Autorizație de Construire. Cei 250 de kilometri vor începe să fie lucrați de pe 2 mai

13 Apr, 17:26 • Constantin Cristina
UMB a primit Autorizație de Construire și pentru locul 3 al Autostrăzii Bacău-Pașcani. Va avea o lungime de 250 de kilometri, iar lucrările vor începe de pe data de 2 mai.
Pe locuri, fiți gata, START! Autostrada Bacău-Pașcani are Autorizație de Construire. Cei 250 de kilometri vor începe să fie lucrați de pe 2 mai

Autostrada Bacău-Pașcani este gata să înceapă lucrările! UMB a primit Autorizația de Construire și pentru lotul 3 și are front de lucru pe toți cei 250 de kilometri dintre Buzău și Pașcani. Emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor (OIL) se va face pe data de 2 mai de la care se calculează cele 30 de luni, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, conform economedia.ro.

Vezi și: Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata înainte de termen! Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările vor fi finalizate mai devreme cu un an

Autostrada Bacău-Pașcani are Autorizație de Construire

Lotul 3, Mircești-Pașcani are o lungime de 29 kilometri și include nodul rutier turbion de la Pașcani, la intersecția cu A 8 -Autostrada Unirii :

„Ultimul lot al Autostrăzii Bacău-Pașcani (Mircești-Pașcani) are de astăzi Autorizație de construire ! Ordinul pentru începerea lucrărilor pe cei 28,9 km ai acestui lot va fi emis în data de 2 mai. Lotul 3 al autostrăzii Bacău-Pașcani (parte din A7, Autostrada Moldovei are o valoare contractuală de 1,76 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. Constructorul român are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Secțiunea de autostradă Bacău-Pașcani (finanțată prin PNRR) are o lungime de 77 de km, o valoare de 4,68 miliarde de lei (fără TVA) și este formată din 3 loturi:

– Lotul 1 (Săucești-Trifești): 30,3 km

– Lotul 2 (Trifești-Gherăești/Mircești): 18,9 km

– Lotul 3 (Mircești-Pașcani): 28,09 km

Prin Autorizația de Construire emisă astăzi se asigură front de lucru pe 250 de km constructorului român care și-a adjudecat toate secțiunile din A7 de la Buzău la Pașcani (10 dintre cele 13 loturi ale A 7, finanțate prin PNRR).”, a transmis Sorin Grindeanu.

Autostrada Bacău-Pașcani
Autostrada Bacău-Pașcani

De asemenea, și Cristian Pistol, șeful CNAIR, a anunțat că vor fi trei noduri rutiere, 7 poduri și 2 pasaje.

„Pe lotul de 28,09 km vor fi construite 3 noduri rutiere, 7 poduri, 2 pasaje și 32 de podețe. Constructorul român are la dispoziție 30 de luni și 1,76 miliarde de lei (fără TVA) pentru execuția lucrărilor, finanțate prin PNRR”, a explicat Cristian Pistol.

Ploiești-Buzău, Pizzarotti-Retter și Trace-Coni vor avea întârzieri pe primele două loturi, iar pe Lotul 3 care este singurul fără contract, vor fi reevaluate ofertele de către CNAIR.

Alte articole: Autostrada Sibiu-Făgăraș, la un alt nivel. CNAIR a scos la licitație contractul pentru lotul 1