- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru angajați. Anumite categorii nu vor mai fi scutite de plata impozitelor pe salariu. Marcel Ciolacu: „PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii”

23 Jun, 13:16 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu atrage atenția. Scutirile de impozite pe salarii se apropie de final.
Lovitură pentru angajați. Anumite categorii nu vor mai fi scutite de plata impozitelor pe salariu. Marcel Ciolacu: „PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii”

Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră. Premierul României a confirmat că trebuie scoase anumite excepții din Codul Fiscal, informează ziare.com.

Marcel Ciolacu, despre excepțiile din Codul Fiscal

Marcel Ciolacu a declarat că PNRR prevede scoaterea excepțiilor din Codul Fiscal. Premierul României a spus, cu referire la excepțiile din IT, că ele există de peste 20 de ani și au devenit un hub important pentru țară. El a spus că, cel puțin în aceste momente, nu se va umbla la excepțiile din IT.

Cu toate acestea, liderul PSD precizează că retragerea scutirilor de plată a impozitelor pe salariu este recomandată de toate organismele financiare internaționale. El a mai spus că trebuie să revenim la un climat concurențial egal în România, punctând că s-a trecut peste perioada excepțiilor peste excepții.

Citește și despre următorul subiect: Noua rovinietă „TollRO”, aprobată de premierul Marcel Ciolacu. Șoferii vor plăti în funcție de distanța parcursă și de poluare

„PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite excepţii. Asta nu înseamnă că, din analiza noastră preliminară, vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani, din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, până acum, un hub important în România.

Sunt excepţii la Codul fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat cu perioada excepţiilor peste excepţii”, spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Premierul a subliniat că nu s-a luat încă o decizie, cu privire la domeniile în care vor fi eliminate excepțiile. Marcel Ciolacu a precizat că, după ce se va lua o hotărâre, va exista o declarație publică în acest sens.

„Sunt ferm convins că, după ce vom lua decizia, vom veni şi vom comunica.

Nu vom lua nicio decizie – avem recomandările internaţionale, în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanţe, dar nu vom lua nicio decizie până când nu vom sta de vorbă cu toţi actorii implicaţi”, completează Ciolacu.

Vezi și: Salarii imense pentru angajaţii de la Curtea de Conturi. Câţi bani au încasat în 2022