- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru români. O companie gigant din România anunță concedieri înainte de Crăciun

23 Nov, 14:41 • Bumbeneci Diana
O mare companie din România anunţă noi concedieri. Se dorește reducerea numărului de angajați într-un timp cât mai scurt.
Lovitură pentru români. O companie gigant din România anunță concedieri înainte de Crăciun

O mare companie din România anunţă noi concedieri. Se ia această decizie chiar în pragul sărbătorilor, deoarece comenzile sunt în scădere din cauza invaziei de produse chinezeşti pe piața din România.

O companie gigant din România anunță concedieri înainte de Crăciun

Cel mai mare producător de benzi transportoare din România își continuă programul de reduce a numărului de angajați.Este vorba despre Artego Târgu Jiu unde, în urmă cu doi ani, erau în activitate aproape 800 de persoane, iar acum s-a ajuns la sub 600 de muncitori. Mai lucrează doar 570 de persoane la această fabrică, iar numărul lor va scădea din nou în perioada următoare.

Acum se dorește ca prin pensionări sau plecări voluntare să se ajungă la un total de maximum 500 de salariați, ceea ce înseamnă o reducere cu aproape jumătate a personalului din 2021.

Măsurile de reducere a numărului de muncitori au legătură cu obiectivul de a scădea din cheltuieli.

Poți citi și: Impozite 2024. Ministrul Muncii explică în ce condiții vor crește taxele. „Trebuie să mărim şi contribuţia de asigurări sociale astfel încât sistemul să fie sustenabil”

concedieri
concedieri

Fabrica Artego se ocupă de producția de benzi transportoare din cauciuc. În procesul de producție este folosită o cantitate uriașă de gaze naturale. Există și un consum major de energie electrică, iar producția și vânzările nu acoperă cheltuielile cu angajații, motiv pentru care se cere reducerea lor.

Mai mult, comenzile sunt în scădere, iar cea mai apropiată piață de export, cea din Vestul Europei, este asaltată de produse similare realizate mai ieftin în China.

Fabrica Artego a fost ani la rând cel mai mare exportator din Gorj și în topul celor mai puternice astfel de fabrici din România. Cu toate acestea, activitatea firmei este strâns legată de cea a Complexului Energetic Oltenia. Compania, înființată în perioada comunistă, este singura care a rezistat după 1990, potrivit gds.ro.

Ai mai putea citi: Schema de ajutor pentru energie 2023. Cum poate fi proiectul tău eligibil pentru finanțare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult