- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru români! Prețurile la energie vor crește din această iarnă. Guvernele sunt forțate să subvenționeze din nou facturile

03 Jul, 19:37 • Constantin Cristina
Vești proaste pentru români! Prețurile la energie ar putea crește în această iarnă, a anunțat șeful Agenției Internaționale pentru Energie.
Lovitură pentru români! Prețurile la energie vor crește din această iarnă. Guvernele sunt forțate să subvenționeze din nou facturile

Lovitură pentru români! Șeful Agenției Internaționale pentru Energie a anunțat că prețurile la energie ar putea crește, iar guvernul este forțat să intervină și să subvenționeze din nou facturile, conform BBC.

Fatih Birol spune că dacă China își va consolida rapid economia, atunci iarna grea este garantată pentru români, iar prețurile la gaze vor crește.

Citește și: Vești bune! Ajutoarele pentru facturile la energie nu vor dispărea! Ministrul Energiei sprijină în continuare românii

Lovitură pentru români! Prețurile la energie vor crește din această iarnă. Guvernele sunt forțate să subvenționeze din nou facturile

De asemenea, un purtător de cuvânt a declarat că facturile anuale la energie vor scădea în medie cu 430 de lire sterline în această lună. După declanșarea războiului din Ucraina, prețurile la energie au bubuit, ceea ce a dus la explozia facturile la energie în întreaga lume. Ulterior, au fost oferite ajutoare pentru gospodării, astfel să nu se resimtă atât de rău lovitura pentru consumatori.

Birol a confirmat că multe guverne europene au făcut „greșeli strategice”, iar că politica externă a fost „orbită” de decizii comerciale pe termen scurt.

facturi energie
facturi energie

„Într-un scenariu în care economia chineză este foarte puternică, cumpără multă energie de pe piețe, iar noi avem o iarnă grea, am putea vedea o presiune puternică de creștere a prețurilor la gazele naturale, ceea ce, la rândul său, va pune o povară suplimentară asupra consumatorilor”, a spus el.

Agenția de rating S&P Global și-a redus săptămâna aceasta prognoza privind creșterea economică a Chinei, afirmând că „riscul este ca redresarea sa să piardă și mai mult din avânt pe fondul unei încrederi slabe în rândul consumatorilor și pe piața imobiliară”.

Cu toate acestea, Birol a declarat că guvernele, inclusiv cel al Marii Britanii, ar trebui „să continue să promoveze măsuri de economisire a energiei, mai ales în perioada de iarnă”.

Tot el a spus că „nu ar exclude întreruperile de curent” în această iarnă ca „parte a jocului. Nu știm încă cât de puternic își va reveni economia chineză”.

„Am cheltuit miliarde pentru a proteja familiile atunci când prețurile au crescut în timpul iernii, acoperind aproape jumătate din factura de energie a unei gospodării tipice, urmând ca acestea să scadă în medie cu aproximativ 430 de lire sterline începând din această lună.”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Cu toate acestea, în condițiile în care factura anuală la energie a unei gospodării tipice va fi de aproximativ 2.000 de lire sterline, costurile sunt încă mult mai mari decât norma de dinainte de pandemie.

Alte articole: Românii vor plăti o avere la facturile la energie. Parlamentul reduce pe repede-înainte pragul de la care sunt decontate achiziţiile de energie