- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Ajutoarele pentru facturile la energie nu vor dispărea! Ministrul Energiei sprijină în continuare românii

01 Jul, 15:13 • Constantin Cristina
Românii continuă să beneficieze de ajutoarele pentru facturile la energie. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut anunțul.
Vești bune! Ajutoarele pentru facturile la energie nu vor dispărea! Ministrul Energiei sprijină în continuare românii

Vești bune! Sebastian Burduja a declarat că ajutoarele pentru facturile la energie nu vor dispărea. Hidroelectrica anunță măsuri noi în beneficiul consumatorilor, a informat ziare.com.

Guvernul asigură românii că vor fi în continuare sprijiniți cu plata facturilor, iar ajutoarele nu vor dispărea până anul viitor.

Citește și: Românii vor plăti o avere la facturile la energie. Parlamentul reduce pe repede-înainte pragul de la care sunt decontate achiziţiile de energie

Vești bune! Ajutoarele pentru facturile la energie nu vor dispărea! Ministrul Energiei sprijină în continuare românii

facturi energie
facturi energie

„Preţurile la consumator noi le dorim cât mai stabile şi ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial preţurile la factură, pentru că este o piaţă într-o evoluţie continuă. Sunt toate şansele să avem cel puţin o prelungire până în primăvara anului viitor. Comisia Europeană are toată deschiderea să prelungească statelor membre schema de compensare-plafonare până anul viitor, tocmai pentru că vorbim de o piaţă încă impredictibilă”, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Reprezentanții companiei Hidroelectrica anunță că se lucrează intens ca facturile să nu mai întârzie, iar de acum înainte acestea vor fi trimise la timp. Aceștia estimează că în două luni, situație ar trebui să revină la normal.

Cei 500.000 de clienți Hidroelectrica au așteptat aproape jumătate de an să primească facturile încă de pe anul trecut, iar acum au fost emise toate. Românii și-au făcut auzite nemulțumirile grupul de Facebook „Client Hidroelectrica”, pe fondul că au fost îngropați de facturile emise, care sunt chiar și 4 într-o singură zi.

„Am primit 3 în ultima săptămână, dintre care două în aceeași zi”

„De pe 20 până astăzi, am primit în total 8 facturi, 4 pentru fiecare loc de consum. Am ajuns la luna martie. Ușor, ușor ajungem pe 0”

„Eu am primit în 4 zile 3 facturi!!”

„Au reușit la mine 3 facturi, una după alta…21, 22, 23 iunie”

Alte articole: Hidroelectrica are de recuperat peste 2 miliarde de lei. Ce pot face consumatorii care au primit facturile cu întârziere?