- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

15 Dec, 11:01 • Bumbeneci Diana
Criza zborurilor de pe aeroporturile din România a făcut din 2022 un an extrem de complicat. Ei bine, nici 2023 nu va fi prea diferit, având în vedere că Ryanair deja a anunțat schimbări ce vor afecta românii.
Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

Ryanair nu are deloc vești bune pentru români! Persoanele care foloseau cursele companiei low-cost irlandeze trebuie să își caute alte zboruri începând cu 2023, deoarece compania a făcut schimbări drastice.

Ryanair strânge rândurile!

Compania a confirmat oficial că își restrânge dramatic operațiunile din România. Ryanair suspendă toate zborurile internaționale de pe aeroporturile din Sibiu, Timișoara, Oradea și Suceava.

Ryanair
Ryanair

Astfel, conform boardingpass.ro, Ryanair renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră.

Într-un răspuns oficial transmis sursei citate, compania afirmă că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi”. O altă noutate, însă de data aceasta o veste bună este aceea că Ryanair va introduce zboruri pe Aeroportul Iași, începând cu primăvara viitoare. Biletele au fost deja puse în vânzare.

Mai poți citi și: Ryanair suspendă mai multe zboruri din București, Sibiu și Suceava! Care sunt destinațiile unde românii care aveau bilete nu vor mai putea ajunge

„Ne bucurăm să avem la Iaşi unul dintre cei mai influenţi operatori aerieni din Europa. Decizia companiei Ryanair de a deschide zboruri din Iaşi este rezultatul negocierilor constante pe care le-am purtat timp de mai multe luni. Parteneriatul cu Ryanair se concretizează în multiple posibilităţi de călătorie către destinaţii ce se regăsesc în reţeaua noastră de rute (Bergamo, Beauvais, Charleroi, Dublin), la preţuri foarte avantajoase.

Faptul că Ryanair a ales Iaşul pentru a-şi extinde business-ul înseamnă că în continuare prezentăm interes pentru companiile aeriene, mai ales acum când avem în derulare proiectul de extindere a infrastructurii, care ne va ajuta să procesăm un număr dublu de pasageri odată cu creşterea numărului de operatori şi, implicit, a rutelor aeriene”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al R.A. Aeroportul Iaşi.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză de tip low-cost, deținută de Ryanair Holdings plc, cea mai mare din Europa, depășind la numărul de pasageri și profit toate companiile aeriane, inclusiv cele ce nu sunt low-cost. În România, după toate problemele raportate în cazul BlueAir, compania Ryanair a avut foarte mult de câștigat, însă limitarea zborurilor va nemulțumi românii care au apelat la aceste zboruri până în prezent.

Ai mai putea citi și: Din primăvara viitoare, Ryanair va introduce rute directe. Biletele au fost deja puse în vânzare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult