- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru românii care și-au plănuit concediul pe litoralul Mării Negre. Prețurile vor crește cu până la 30%

14 Mar, 20:55 • Bumbeneci Diana
Românii mai au de așteptat până la concedii mai ieftine. Vacanțele pe litoralul bulgăresc al Mării Negre vor fi cu 15 până la 30% mai scumpe în acest an.
Lovitură pentru românii care și-au plănuit concediul pe litoralul Mării Negre. Prețurile vor crește cu până la 30%

Urmează un sezon estival extrem de dur! Vacanțele pe coasta bulgară a Mării Negre vor fi cu 15 până la 30% mai scumpe în acest an, au declarat la televiziunea publică bulgară reprezentanții Camerei de Turism din Burgas, scrie Novinite.

Vacanțele pe litoral vor fi mai scumpe

Industria se așteaptă la un sezon puternic, chiar dacă prețurile sunt cu adevărat ieșite din comun. Majoritatea hotelurilor din Sunny Beach sunt aproape pline pentru Paște și continuă să fie rezervate și pentru 1 Mai, dar și pentru iunie, iulie și august. O creștere serioasă a fost înregistrată și în cazul rezervărilor Early Booking. Și în acest an, există un interes mare din partea turiștilor din România, Grecia și Turcia. Iar prețurile vor crește, spun hotelierii bulgari. Între timp, românii de pe litoral deja au urcat ofertele la prețuri de lux.

Ai mai putea citi: Prețurile apartamentelor au depășit orice record halucinant pe litoral. Apartamentele din Mamaia au ajuns la aproape 1 milion de euro

vacanțe pe litoral
vacanțe pe litoral

Colegii spun că este între 15 și 30%, dar, desigur, totul depinde de cum merg prețurile și inflația, acest lucru este inevitabil ca urmare a modului de viață din acest moment”, a declarat Hristina Slavova de la Camera Regională de Turism din Burgas.

Conform declarațiilor acesteia, sunt așteptați mai mulți turiști din Germania, Marea Britanie, Polonia, Europa Centrală, sunt planificate mai multe zboruri charter spre sudul coastei Mării Negre și sunt mai mulți turiști din Israel.

„Turcii nu erau în general turiștii noștri, dar acum avem solicitări din partea lor. Avem multe solicitări și multe rezervări din partea grecilor. În general, începe un astfel de flux la care nu ne așteptam până acum”, a adăugat Rumen Monchev, proprietar de hotel.

Acesta a mai explicat că în perioada sărbătorilor dedicate Învierii Domnului sunt așteptați mai ales români și bulgari. “Nu avem dificultăți. Există o ușoară creștere a prețurilor la înnoptări”, a comentat Rumen Monchev.

Te mai poate interesa: Criza nu lovește românii care vor concediu la mare. De Black Friday s-au cumpărat vacanțe de 2 milioane de euro pe litoralul românesc

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult