- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru românii din Spania! A fost emisă o alertă de secetă. Se impun restricții la apă

22 Nov, 21:05 • Bumbeneci Diana
În Spania a fost emisă o alertă de secetă. Autoritățile impun restricții la apă și avertizează locuitorii cu privire la posibile situații ce pot apărea în viitorul apropiat.
Lovitură pentru românii din Spania! A fost emisă o alertă de secetă. Se impun restricții la apă

Alertă de secetă în Spania. După luni întregi cu precipitații reduse, al doilea mare oraș din Spania, Barcelona, va fi plasat pentru prima dată după 2008 sub incidența unei alerte de secetă, care implică şi restricţii de utilizare a apei. Anunțul a fost făcut de autoritățile locale spaniole, citate de AFP, conform Agerpres.

O nouă alertă de secetă în Spania provoacă probleme pentru oameni

Lipsa ploilor de mai multe luni ne obligă să luăm noi decizii pentru a minimiza consecinţele acestei secete”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului regional catalan, Patricia Plaja, într-o conferinţă de presă.

În acest context, Barcelona şi regiunea sa limitrofă vor fi plasate sub incidența unei alerte de secetă începând de vineri, adăugându-se astfel altor zone din Catalonia. Conform anunțului făcut de autorități, 80% dintre locuitorii acestei regiuni vor fi vizaţi de noua alertă. Este pentru prima dată după anul 2008 când măsura a fost adoptată în Barcelona, al doilea oraş ca mărime din Spania.

Ai mai putea citi și: Statutul cadrelor militare a fost modificat. Klaus Iohannis a promulgat legea

Lovitură pentru românii din Spania! A fost emisă o alertă de secetă. Se impun restricții la apă
Lovitură pentru românii din Spania! A fost emisă o alertă de secetă. Se impun restricții la apă

Mai mult, alerta de secetă implică şi restricţii de utilizare a apei pentru agricultori, crescători de animale şi patronii de companii din sectorul industrial. De asemenea, este interzisă umplerea piscinelor. Însă nu există o raţionalizare pentru uz casnic, au precizat autorităţile spaniole.

„Catalonia se va confrunta de acum înainte cu perioade de secetă mai lungi şi mai intense”, a adăugat specialistul.

Mai mult, conform sursei citate, analizat prin prisma perioadei ianuarie-octombrie, 2022 a ocupat locul al patrulea în topul celor mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice spaniole, cu un nivel pluviometric situat cu 26% sub media multianuală. Nivelul rezervoarelor de apă ale ţării se aflau la jumătatea lunii noiembrie la doar 32,5% din capacitatea lor totală, potrivit Guvernului central de la Madrid, mai anunță autoritățile.

Ai mai putea citi și: Negocieri între România și Bulgaria. Hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol ar putea fi construită în viitorul apropiat

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult