- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură puternică pentru micii producători români! Cea mai mare fabrică de lactate din Dâmbovița se închide pentru următorii 3 ani

09 Feb, 12:58 • Bumbeneci Diana
Alertă în sectorul alimentar! Un producător renumit de lactate din România își suspendă activitatea pentru 3 ani din cauza concurenței mult prea mari.
Lovitură puternică pentru micii producători români! Cea mai mare fabrică de lactate din Dâmbovița se închide pentru următorii 3 ani

O nouă lovitură majoră pentru micii producători din țara noastră! Cea mai mare fabrică de lactate din Dâmbovița confirmă că trebuie să își închidă activitatea, anunță știripesurse.

Producătorul Lactate Natura își închide activitatea pentru 3 ani

Producătorul Lactate Natura din Târgovişte este nevoit să își suspende producţia timp de trei ani, începând cu 9 februarie 2023. Schimbarea se aplică potrivit unei decizii a Adunării Generale a Acţionarilor, publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și: Tot mai mult interes pentru propria viață! În 2022, asigurările de viață au ajuns la un record

În acest sens, acţionarii au mai aprobat reducerea capitalului social cu suma de 8,1 milioane lei. Reducerea a fost făcută de la 14,09 milioane lei la 5,99 milioane lei. Numărul de acțiuni al companiei a fost micșorat la 11.277.401 acţiuni, la 4.797.401 acţiuni cu o valoare nominală de 1,25 lei per fiecare acțiune în parte.

„Reducerea capitalului social se realizează pentru acoperirea parţială a pierderii raportate a societăţii înregistrată în situaţiile financiare auditate ale societăţii la 31 decembrie 2021”, arată anunţul companiei.

Producător Lactate Natura
Producător Lactate Natura

Lactate Natura are o capitalizare de 16,69 milioane lei. Cu toate acestea însă, producătorul din Dâmbovița a avut pierderi de 1,1 milioane lei în primele luni ale anului 2022 și venituri totale de mai mici cu 45%, de 2,53 milioane lei.

Cât despre capacitatea de producţie a liniei de fabricaţie deţinută de companie, se pare că aceasta este de 40.000 litri lapte pe zi. Din păcate însă, comenzile au fost cu 70-80% mai mici, iar schimbarea s-a văzut imediat.

Acum doi ani, în 2021, pierderile s-au ridicat la 2,51 milioane lei, iar cantitatea de lapte procesată a scăzut cu 51% faţă de 2020. Potrivit sursei citate, compania este listată la BVB cu simbolul INBO. SIF Oltenia deţine 93,7% din acţiuni.

Ai mai putea citi: Prețul laptelui ajunge la un prag istoric! Specialiștii avertizează că piața va fi volatilă până în vara anului 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult