- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai mult interes pentru propria viață! În 2022, asigurările de viață au ajuns la un record

09 Feb, 11:58 • Bumbeneci Diana
În 2022, românii au avut un interes major pentru asigurările de viață. Numărul acestora a crescut considerabil.
Tot mai mult interes pentru propria viață! În 2022, asigurările de viață au ajuns la un record

Sistemul de asigurări de viață din țara noastră este tot mai căutat de români. În 2022 s-a raportat un record în ceea ce privește plățile efectuate în contul deținătorilor de contracte, anunță Profit.

Asigurările de viață au ajuns la un record în 2022

Potrivit sursei citate, majoritatea societăților din țara noastră care se ocupă de asigurări de viață au raportat recorduri anul trecut. Instituțiile au înregistrat în 2022 o serie de indemnizații Brute Plătite (IBP) în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de lei, acesta fiind un record în istoria sistemului, reiese dintr-o analiză www.studiifinanciare.ro, citate de Profit. Comparativ cu anul 2021, avansul plăților se situează între 20% și 25%, iar Primele Brute Subscrise (PBS) au stagnat.

Primele bilanțuri legate de vânzările și plățile nu fac referire și la activitatea societăților care activează în România în baza dreptului european la liberă practică (FOS și FOE), printre care se numără și o societate cu vânzări semnificative pe teritoriul României.

asigurări de viață
asigurări de viață

Ai mai putea citi: Noi beneficii record pentru pensionari în 2023. Ministerul Muncii a publicat o nouă hotărâre de Guvern

Datele pentru anul 2021 arată că sucursalele societăților supravegheate din afara României au vândut asigurări de viață în valoare de 636 de milioane de lei și au efectuat plăți de 194 de milioane de lei. Dacă cifrele lor au urmat o dinamică similară cu cele ale societăților din România, ar însemna că, totalul general arată un nivel al PBS de circa 3,2-3,3 miliarde de lei și plăți de circa 1,9 miliarde de lei.

Indemnizațiile Brute Plătite (IBP) includ și răscumpările parțiale sau totale, care reprezintă, de fapt, cea mai mare parte a plăților. Aceasta înseamnă că sunt clienți care au ddeținut produse cu acumulare sau cu componentă investițională care au decis să folosească sumele adunate în alte scopuri”, notează sursa citată.

De partea cealaltă, inflația mult prea ridicată din țara noastră, peste 16% la finalul lui 2022, a dus rapid la schimbări, iar populația a ajuns să consume din rezervele acumulate pentru a face față cheltuielilor, fapt certificat în mai multe sondaje și studii de specialitate. Din acest motiv, o serie de români au ales să apeleze la răscumpărarea totală sau parțială a contractelor de asigurare.

Majoritatea plasamentelor societăților de asigurare de viață sunt făcute în active cu nivel scăzut de risc, în principal obligațiuni.

Ai mai putea citi: Marius Budăi vrea mai multe ore de practică în fabrici! „Legile educației învățământul tehnologic să fie un capitol extrem de important”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult