- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură puternică pentru unicornul românesc UiPath. Acțiunile au scăzut cu 30%, iar CEO-ul a demisionat

30 May, 09:47 • Fundeanu Madalina
UiPath, în declin. Acțiunile companiei au scăzut dramatic, iar CEO-ul a fost schimbat.
Lovitură puternică pentru unicornul românesc UiPath. Acțiunile au scăzut cu 30%, iar CEO-ul a demisionat

UiPath (PATH), unul dintre cei mai mari producători de software de automatizare ce a fost fondat în România de Daniel Dines, a înregistrat o scădere de 30% în cadrul tranzacțiilor de după închiderea Bursei de la New York de miercuri seara. Acest declin uriaș s-a produs imediat după publicarea unor rezultate financiare slabe, în ton cu așteptările analiștilor. De asemenea, compania tocmai a anunțat că CEO-ul Rob Enslin demisionează și va fi înlocuit chiar de Daniel Dines, notează Business Wire, citat de Wall-Street.ro.

UiPath, în declin. Acțiunile companiei au scăzut dramatic, iar CEO-ul a fost schimbat

Pe de altă parte, veniturile UiPath din primul trimestru fiscal al anului 2025, au urcat cu 16%.

Primul trimestru fiscal din 2025 al UiPath s-a încheiat pe data de 30 aprilie 2024. Potrivit datelor anunțate în mod oficial de companie, în acest trimestru UiPath a înregistrat:

  • Venituri de 335 mil. dolari (creștere cu 16% comparativ cu perioada similară din anul anterior).
  • Venituri anuale recurente (ARR – Annualized Renewal Run rate) de 1,5 mld. dolari (+21% y/y)
  • Profit net per acțiune de 0,13 dolari, comparativ cu estimarea de 0,12 dolari făcută anterior de analiști
  • Pierdere operațională GAAP de 49 mil. dolari.

Ai mai putea fi interesat și de: Românii sunt mai interesați de criptomonede decât de acțiuni la Bursa de Valori. Președinte ASF: „S-au tranzacţionat miliarde de dolari în zona asta”

UiPath
UiPath

Gigantul producător de software a estimat venituri de aproximativ 300 – 305 milioane de dolari în următorul trimestru. Această estimare este sub așteptările din piață, care anticipau un venit mai mare, mai exact de 342,4 milioane de dolari.

„Deși previziunile noastre privind veniturile și marja operațională sunt influențate de calendarul și durata contractelor, avem încredere în capacitatea noastră de a genera o creștere durabilă a ARR la scară largă și un flux de numerar liber ajustat non-GAAP semnificativ”, au anunțat oficialii companiei.

Într-un alt anunț emis miercuri, UiPath a anunțat că Rob Enslin a luat decizia de a demisiona din funcția de director executiv și membru al Consiliului de Administrație al UiPath începând cu data 1 iunie 2024. Daniel Dines, fondator și fost CEO al UiPath, va relua rolul de CEO, din aceeași dată. Daniel Dines ocupă în prezent funcția de Chief Innovation Officer și președinte executiv al Consiliului de Administrație.

Vezi mai multe știri despre: Idei de afaceri profitabile cu un buget de 5.000 de euro. Românii pot alege din mai multe domenii