- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ULTIMĂ ORĂ! Lovitură sub centură pentru Guvern! Profesorii resping oferta finală! Greva continuă

31 May, 19:35 • Constantin Cristina
Profesorii și cadrele nedidactice resping categoric oferta finală propusă de Guvern. Greva merge mai departe.
ULTIMĂ ORĂ! Lovitură sub centură pentru Guvern! Profesorii resping oferta finală! Greva continuă

UPDATE

: Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunţat, miercuri seară, după discuţiile de la Guvern, că ultima ofertă, transmisă în teritoriu în cursul zilei, a fost respinsă de angajaţii din sistem.

„Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizaţiile noastre judeţene şi ale municipiului Bucureşti ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat, în regim de urgenţă, Colegiul liderilor Federaţiei Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. În momentul de faţă greva continuă”, a declarat Nistor.

UPDATE:

: Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a confirmat miercuri seară eșecul ultimei rude de negocieri.

„Am contactat colegii din Sindicatul Spiru Haret pentru a ne fi comunicat care este pragul minim pe care l-ar accepta. Greva continua”, a declarat Hăncescu.

STAREA INIȚIALĂ:

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis mesajul că nu acceptă sumele primite, care erau chiar mai mici decât oferta iniţială, prin vouchere, a precizat edupedu.ro.

Citește și: Guvernul are ultima ofertă pentru profesori! Vor accepta sindicatele din educație o asemenea propunere? Cu cât este dispus Guvernul să le mărească salariile

Lovitură sub centură pentru Guvern! Profesorii resping oferta finală! Greva continuă

După 8 zile de grevă, Guvernul a oferit ca soluție pentru oprirea protestului, următoarele sume pentru profesori și angajații din școli, pentru următoarele șase luni.

greva
greva
  • 1.000 lei brut sumă fixă pentru personalul didactic predare si auxiliar (această sumă nu va fi bază de calcul pentru dirigenție, gradație de merit, inv. special etc.)
  • 400 lei brut sumă fixă pentru nedidactic (la fel nu reprezintă bază de calcul pentru alte elemente salariale)
  • Principiul de bază pentru noua grilă este ca salariul de bază al debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie iar celelalte salarii vor fi corelate în raport de grade/trepte profesionale și vechimea în muncă.
  • Legea se va aplica în trei etape, în prima etapă (1 ianuarie 2024) se va acorda 40% din diferența dintre dintre venitul din decembrie 2023 și salariul final la aplicarea integrală a legii.
    Plata perioadei de grevă prin recuperarea activităților

Alte articole: O nouă lovitură pentru profesorii aflați în grevă! Asociațiile de părinți reacționează dur