- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

M Core, liderul pieţei imobiliare, îşi extinde prezenţa în România cu lansarea unei noi companii

26 Mar, 17:39 • Cornel Ghimeșan
Într-o mișcare strategică ce marchează expansiunea pe piața imobiliară din România, grupul paneuropean M Core a inaugurat „Square 7, part of M Core”, un joint venture semnificativ între M Core și Square 7 Properties. Această inițiativă reprezintă o platformă de management nouă ce gestionează portofoliul grupului în țară, având la bază o preluare de succes în decembrie 2023, când a achiziționat un portofoliu de 25 de parcuri de retail pentru 219 milioane de euro.
M Core, liderul pieţei imobiliare, îşi extinde prezenţa în România cu lansarea unei noi companii

M Core, liderul pieţei imobiliare, îşi extinde prezenţa în România cu lansarea unei noi companii. Conducerea acestei platforme este asigurată de Clemens Petschnikar, CEO al Square 7 Properties, care aduce o experiență solidă de peste 20 de ani în dezvoltarea imobiliară de retail din România. Prin intermediul „Square 7, part of M Core”, proprietățile preluate sunt integrate sub brandul M Park, sub coordonarea celor doi Co-CEO ai M Core România, Sebastian Macdonald-Hall și James Fife, scrie wall-street.ro.

M Core, liderul pieţei imobiliare, îşi extinde prezenţa în România cu lansarea unei noi companii

M Core se afirmă drept cel mai mare proprietar de parcuri comerciale din România, gestionând un portofoliu de 25 de proprietăți cu poziționare strategică, toate fiind complet închiriate și certificate BREEAM. Cu peste 150.000 de vizitatori zilnic în portofoliul din România, M Core își reafirmă angajamentul față de managementul și dezvoltarea acestui portofoliu.

Citeşte şi: Salariul minim se schimbă de la 1 iulie 2024. Simona Bucura Oprescu: „Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv”

Sub brandul M Park, compania se concentrează pe proprietăți de retail de dimensiuni medii, cu spații închiriabile de până la 20.000 de metri pătrați, amplasate strategic în orașe mai mici și mijlocii, pentru a deservi o zonă de cel puțin 300.000 de persoane, la o distanță de 30 de minute de mers cu mașina. Mixul de chiriași al M Park include atât magazine ancoră, cât și furnizori locali de servicii și operatori food.

Citeşte şi: Bulgarii au luat cu asalt România în 2023. Turiștii din Germania, Franța și SUA, unele dintre cele mai importante piețe, nu par la fel de interesați

Portofoliul extins al M Core, ce cuprinde 73 de active M Park în România și Polonia, consolidează poziția companiei ca un jucător-cheie în Europa Centrală și de Est. Cu un portofoliu global de active evaluat la 5,3 miliarde de lire sterline și aproape 500 de angajați în întreaga Europă, M Core se numără printre cele mai influente grupuri de investiții imobiliare și de administrare din regiune.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult