- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE a emis o atenționare de călătorie în Ungaria! Ce autovehiculele se lovesc de noi restricții de circulație

31 Oct, 23:42 • Fundeanu Madalina
Ministerul Afacerilor Externe a emis marți, 31 octombrie, o nouă alertă de călătorie pentru Ungaria. Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj.
MAE a emis o atenționare de călătorie în Ungaria! Ce autovehiculele se lovesc de noi restricții de circulație

Ministerul Afacerilor Externe a emis marți, 31 octombrie, o nouă alertă de călătorie ce vizează deplasările în Ungaria. Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 t), ele urmând a fi aplicate în intervalul 31 octombrie 2023, orele 22,00 – 1 noiembrie 2023, orele 22,00 (ora locală), conform datelor transmise de ziare.com.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în Ungaria

Transporturile umanitare, cele de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun restricţiilor amintite.

Mai multe informaţii referitor la restricţia circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate pe site-ul următor: https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta (+3613847689), Consulatului General al României la Szeged (+3662424431) şi Consulatului General al României la Gyula (+3666464579, +3666477147), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria
restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria

Te-ar putea interesa și: Atenție, pasageri! Compania aeriană TAROM a schimbat orarul de zbor conform programului de iarnă!

Unde se pot găsi mai multe imformații care pot ajuta românii în caz de nevoie

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria (+36305356912), Consulatului General al României la Szeged (+36306777980) şi Consulatului General al României la Gyula (+36306357181).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://budapesta.mae.ro, http://szeged.mae.ro, http://gyula.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Mai multe informații legate de alertele de călătorie sunt puse la dispoziția celor interesați pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, la adresa: www.mae.ro/travel-alerts. Aici sunt prezentate diferite atenționări de care românii ar trebui să țină cont. Printre destinațiile enumerate sunt: Republica Slovenia, Republica Polonă, Republica Italiană, Regatul Danemarcei, Republica Cehă, Republica Franceză și multe altele.

Citește mai multe știri: Moment important în dezvoltarea energiei solare pentru România! În județul Argeș a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic. Acesta va putea alimenta alimenta 100.000 de gospodării