- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie! Recomandări pentru românii care călătoresc în țări cu risc ridicat de malarie

12 Feb, 23:32 • Fundeanu Madalina
Atenționare de la MAE. Sunt vizați românii care călătoresc în țări cu risc ridicat de malarie.
MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie! Recomandări pentru românii care călătoresc în țări cu risc ridicat de malarie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie foarte importantă, recomandându-le cetăţenilor români care merg în străinătate să se informeze privind condiţiile de călătorie, în contextul creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu „malarie de import”, conform informațiilor prezentate de Digi24.

Atenționare de la MAE pentru românii care călătoresc în țări cu risc ridicat de malarie

Ministerul Afacerilor Externe mai aminteşte cetăţenilor români care urmează să efectueze o deplasare internaţională să se informeze asupra condiţiilor de călătorie în ţările pe care intenţionează să le viziteze, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu „malarie de import”, începând cu luna ianuarie, inclusiv a cazurilor severe care s-au soldat cu decesul persoanelor infectate.

„Specialiştii din cadrul structurilor de sănătate publică şi de implementare al Regulamentului Sanitar Internaţional – 2005 reiterează faptul că este de preferat ca înainte de efectuarea deplasării, cu 4-6 săptămâni, cetăţenii români să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaţionale, în vederea obţinerii tuturor informaţiilor pentru menţinerea stării de sănătate pe parcursul călătoriei în anumite zone afectate de apariţia cazurilor de malarie”, se prezintă în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Te-ar mai putea interesa și: Cât plătesc bogații din România pentru reamenajarea apartamentelor de lux! Costurile se ridică și la prețul a 3 apartamente de două camere din București

țări cu risc ridicat de malarie
țări cu risc ridicat de malarie

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică (https://www.insp.gov.ro) sau să acceseze paginile de Internet naţionale specializate:

  • https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/535-cabinete-vaccinari-internationale/file,
  • https://www.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2024/01/Lista-cabinetelor-de-vaccinari-internationale.pdf şi
  • https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori,
  • precum şi a portalului Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor: https://ecdc.europa.eu/en/healthtopics.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii web https://www.mae.ro/travel-alerts şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Conform dcnews.ro, țările cu risc al îmbolnăvirii de malarie sunt:

  1. Nigeria
  2. Republica Democratică Congo
  3. Mozambic
  4. Uganda
  5. Burkina Faso
  6. Myanmar (Birmania)
  7. India
  8. Thailanda, Vietnam și Cambodgia
  9. Indonezia
  10. Kenya și Tanzania
  11. Malawi
  12. Honduras, Nicaragua și Panama
  13. Brazilia, Peru și Columbia

Vezi mai multe știri: Ajutor în valoare de 80 de milioane de euro pentru TAROM. Sorin Grindeanu: „Aici vorbim de acel plan acceptat de Comisia Europeană de restructurare a Tarom-ului”