- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât plătesc bogații din România pentru reamenajarea apartamentelor de lux! Costurile se ridică și la prețul a 3 apartamente de două camere din București

12 Feb, 18:36 • Cornel Ghimeșan
Piața amenajărilor din România este în expansiune, iar sumele alocate sunt în creștere, mai ales în cazul segmentelor de lux, unde costurile pot ajunge să fie echivalente cu prețul a trei apartamente cu două camere în centrul Bucureștiului.

Piața amenajărilor în România este în plină expansiune, iar sumele alocate devin tot mai substanțiale, în special în domeniul apartamentelor de lux, unde costurile pot rivaliza cu prețul a trei apartamente cu două camere în centrul Bucureștiului. Desigur, aceste apartamente sunt în general mai vechi, dar este de remarcat că în inelul central al Capitalei se pot găsi locuințe de acest tip în jurul sumei de 100.000 de euro.

Citește și: Veşti bune pentru 8 milioane de români! Câți bani va câștiga un român cu salariu de 5.000 de lei la pensia privată pilon II

Conform informațiilor furnizate de compania de amenajări interioare MiSo Architects, românii investesc între 30.000 și peste 300.000 de euro pentru diverse proiecte, începând de la amenajarea unui apartament studio (garsonieră extinsă) și până la construirea sau renovarea vilor și penthouse-urilor.

În galeria de imagini de mai sus puteți observa exemple de amenajări de lux realizate în România.

„Din perspectiva noastră, piața a crescut vizibil în ultimii ani și este incomparabilă cu felul în care arăta acum 10 ani, atunci când am înființat MiSo Architects. Suntem pe un trend ascendent cu siguranță, chiar dacă situațiile globale generează periodic momente de ușoară stagnare, dar noi le numim liniștea dinaintea furtunii”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Sorana Leru, architect de interior și co-fondator MiSo Architects.

Potrivit acesteia, odată cu pandemia mai multe domenii de business s-au resetat și recalibrat. În ceea ce privește amenajările interioare, interesul a început să crească, iar mulți oameni și-au îndreptat investițiile în această direcție.

„Am observat acest lucru în bugetele pe care clienții noștri le-au alocat pentru proiectele de design interior, dar și în doza sporită de încredere pe care au început să o acorde specialiștilor din domeniu. Prin urmare, în 2024, piața de design interior urcă la un nou nivel, unde este mai puternică și mai stabilă, cu o cerere mare din partea mai multor tipuri de clienți și pentru noi tipuri de proiecte imobiliare”, a mai explicat co-fondatoarea companiei de amenajări.

Aria de clienți, în ceea ce privește afacerile calate pe design interior, s-a lărgit, iar proiectele au început să fie mai diversificate. De asemenea, cererea pentru amenajări de lux și high-end este un motor important în ceea ce privește evoluția acestui sector, care crește de la an la an.

Pentru 2024, MiSo Architects estimează o creștere de 15% a numărului de proiecte de amenajare high-end, pentru vile premium, penthouse-uri și apartamente de lux, cu bugete care pot depăși 300.000 euro per proiect.

„Cum interesul continuă să crească pentru achiziția de penthouse-uri și de locuințe exclusiviste în România, în special în zona București-Ilfov, dar și în Brașov, cererea pentru amenajări interioare de lux rămâne ridicată, fiind alocate bugete impresionante pentru cele mai remarcabile amenajări interioare”, a spus și Mihaela Tampiza, arhitect de interior și co-fondator MiSo Architects.

Potrivit datelor companiei, interesul românilor rămâne ridicat și pentru amenajări la cheie ale apartamentelor pentru închiriat, în special în orașele mari, fie pentru închiriere pe termen lung, fie în scop turistic.

Citește și: Românii care locuiesc la bloc, enervați la culme de zgomotele celorlalți locatari. ”Pune-i pe părinții lui să îți dea bani”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult