- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE, alertă de călătorie din cauza Ciclonului Daniel. Românii care sunt în Grecia sau au în plan să se deplaseze în Republica Elenă sunt în pericol

14 Sep, 14:40 • Bumbeneci Diana
Anunț de ultim moment. MAE, atenționare de călătorie pentru români. Restricții în Grecia din cauza ciclonului Daniel
MAE, alertă de călătorie din cauza Ciclonului Daniel. Românii care sunt în Grecia sau au în plan să se deplaseze în Republica Elenă sunt în pericol

MAE

îi anunță pe românii care vor să călătorească în Grecia că această țară a impus mai multe restricții din cauza ciclonului Daniel. Iată care ar fi aceste restricții de circulație.

MAE, atenționare de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, urmare a efectelor cauzate de ciclonul „Daniel” (inundații, alunecări de teren etc.), există încă perturbări ale circulației pe unele drumuri. Astfel, a fost afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion”, se arată în comunicat.

Potrivit Poliției din Grecia, circulația va fi restricționată pe mai multe tronsoane de pe Autostrada A1, mai exact pe tronsonul Volos-Salonic, indicându-se următoarea rută ocolitore: Volos – Lamia – Domokos – Trikala – Kalabaka, cu intrare în autostrada Igoumenitsa – Salonic, prin localitatea Grevena.

Pe Autostrada A1, pe tronsonul Larissa – Salonic, recomandându-se ruta alternativă: Larissa – Koutsochero – Damasi – Tirnavos – Elassona – Agios Dimitrios – Katerini – Salonic. De asemenea, Poliția din Tesalia transmite că restricțiile se aplică doar vehiculelor care depășesc 3.5 tone pe DN Volos – Zagora (ramificația superioară), de la Chania la Zagora, și pe Drumul Național Volos – Zagora, de la Anakasia Alli Meria.

Vor fi, de asemenea, întreruperi de circulație pe drumul provincial Chania – Drakeia, pe drumul provincial Agios Onoufriou – Makrynitsa (via Koukourava), pe drumul provincial Portarias – Makrynitsa, pe drumul național Volos – Zagora. între Kissos – Mouresi și pe drumul național Volos – Zagora, între Makrirachi – Anilio, cu mențiunea că circulația e blocată total pe drumul provincial Zagora – Pouriou.

Inundații în Grecia produse de ciclonul Daniel
Inundații în Grecia produse de ciclonul Daniel

Autoritățile au mai transmis că deplasarea mașinilor spre satul Anthotopo Almyrou se va face peste podul care leagă satele Neraida – Anthotopo doar pentru vehiculele de până 3.5 tone. MAE a recomandat tuturor cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile grecilor, iar dacă se confruntă cu o situație de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076”, mai transmit reprezentanții Ministerului de Externe.

Vezi și: Ciclonul Daniel lovește Europa. Meteorologii anunță cum va fi România afectată de fenomenul meteo deosebit de periculos

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult