- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE: Alertă de călătorie pentru românii care vin sau pleacă în Germania! Ninsorile fac ravagii

05 Dec, 21:02 • Bumbeneci Diana
Iarna își face simțită tot mai mult prezența, iar ninsorile puternice au creat probleme pe aeroporturile internaționale. MAE a emis o nouă alertă de călătorie pentru Germania.
MAE: Alertă de călătorie pentru românii care vin sau pleacă în Germania! Ninsorile fac ravagii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că persistă perturbările în transportul aerian, rutier şi feroviar, generate de precipitaţiile abundente sub formă de ninsoare, în condiţiile actualelor temperaturi negative şi au intervenit noi dificultăţi generate, în principal, de formarea poleiului.

Alertă MAE pentru Germania

„Pe aeroportul din München numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de aşteptat ca perturbările să continue pănă la data de 7 decembrie 2023. Există situaţii în care pasagerii rămân blocaţi în aerogară, din cauza amânării sau anulării scuccesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăţi şi în ceea ce priveşte gestionarea logistică a bagajelor”, a transmis, marţi seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Ai mai putea citi: Meteo de Crăciun și Revelion. A fost actualizată prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Potrivit documentului citat, circulaţia trenurilor rămâne în continuare puternic afectată, cu numeroase întârzieri şi curse anulate.

Zona metropolitană München este încă «accesibilă într-o măsură foarte limitată», cu doar câteva trenuri de lungă distanţă către şi dinspre München, motiv pentru care Deutsche Bahn recomandă evitarea unor astfel de călătorii.

De asemenea, mijloacele de transport urban de suprafaţă din capitala de land sunt încă limitate, cu cea mai mare parte a tramvaielor blocate în depouri. Liniile de autobuz pot fi folosite doar pe anumite secţiuni sau la o frecvenţă mult redusă”, a mai transmis MAE.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München: +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De altfel, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă: +491602087789. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, mai prevede MAE.

Citește și: Lucrezi remote și primești salariu 1400 de euro net și beneficii extrasalariale. Jobul care a cucerit românii luna aceasta

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult