- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE emite o nouă atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Grecia! Restricţii de circulație în mai multe zone

16 Nov, 19:49 • Fundeanu Madalina
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. Acolo, poliția locală a luat măsuri de restricționare a circulației rutiere.
MAE emite o nouă atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Grecia! Restricţii de circulație în mai multe zone

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că poliția locală a luat măsuri de restricționare a circulației rutiere, în urma anunțării unor acțiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studențești desfășurată în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare, potrivit unui comunicat de presă, transmit sursele de la Antena 3 CNN.

Atenționare de călătorie transmisă de MAE pentru românii care pleacă în Grecia

Demonstrațiile vor avea loc în perioada 16-18 noiembrie 2023 și vizează, zona centrală a Atenei, fără a se limita la aceasta, după cum urmează:

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 va fi interzisă circulația autoturismelor în centrul Atenei (Bdul. Panepistimio, Piața Syntagma, Piața Omonia, Universitatea Politehnică, Bdul. Alexandras, Strada Ermou) până la sfârșitul manifestațiilor, care au ca destinație finală Ambasada SUA în Republica Elenă (Bdul. Vasilis Sophias).

Grecia
Grecia

Te-ar mai putea interesa și: România își joacă toate șansele pentru a intra în spațiul Schengen! Marcel Ciolacu: „În ceea ce priveşte Schengen-ul, eu am să mă lupt până în ultima clipă şi cred că aşa este corect.”

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 se închide circulația rutieră pe Bdul. Kifisias pe tronsonul între Bdul. Katehaki (lângă clădirea Ambasadei Statului Israel în Republica Elenă) si Bdul. Alexandras.

– Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 14:00, vor fi închise stațiile de metrou Syntagma, Monastiraki, Megaro Mousikis, Panepistimio.

– Vineri, 17 noiembrie 2023, autobuzul X95 express Syntagma – Aeroport va avea traseul limitat până la stația de metrou Katehaki.

Cetățenilor li se recomandă să respecte întocmai instrucțiunile autorităților responsabile din Grecia, iar în cazul în care există o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Citește mai multe știri: Un nou sprijin pentru gospodăriile care nu beneficiază de surse financiare! Ministrul Energiei și Asociația Energia Inteligentă anunță lansarea a două programe care vin în ajutorul acestora!