- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți bani pentru o categorie de elevi. Dan Cărbunaru: „Guvernul a decis fonduri mai consistente”

18 Jan, 19:44 • Bumbeneci Diana
Elevii din învățământul primar și preșcolar vor primi mai mult sprijin din partea Guvernului. Dan Cărbunaru confirmă noi fonduri alocate educației.
Mai mulți bani pentru o categorie de elevi. Dan Cărbunaru: „Guvernul a decis fonduri mai consistente”

Vești bune pentru români. Dan Cărbunaru anunță că în scurt timp, costul standard pentru elevii și copii care merg la creșă și la grădiniță creşte cu 7 procente, anunță Digi24.

Costul standard pentru fiecare antepreșcolar, preșcolar sau elev pentru anul în curs creşte de la 6.386 de lei la 6.834 de lei. Schimbarea stă la baza unei hotărâri aprobate miercuri de Executiv.

Bani mai mulți pentru elevi

Dan Cărbunaru
Dan Cărbunaru

Guvernul a decis fonduri mai consistente alocate educaţiei. Prin hotărârea aprobată astăzi, costul standard pentru fiecare antepreşcolar, preşcolar sau elev pentru anul în curs creşte de la 6.386 lei la 6.834 de lei. Costul se aplică pentru toate cheltuielile cu salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani, care sunt stabilite prin lege alături de contribuţiile aferente acestora. Majorarea este de 7% în raport cu anul trecut şi are loc în condiţiile creşterii salariilor în sistemul de învăţământ, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 168 din 2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Citește și: Ministrul Muncii are un nou mesaj pentru români! Ce se întâmplă cu măsurile luate de Guvern

Conform acestuia, în afară de hotărârea adoptată, valoarea costului standard pentru fiecare antepreşcolar, preşcolar sau elev pentru anul 2023 privind cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar bunuri şi servicii creşte de la 485 la 570 de lei.

„O creştere de peste 17% faţă de anul precedent, care include indicii preţurilor de consum în luna octombrie 2022, faţă de octombrie 2021”, a precizat acesta.

Ai mai putea citi și: APIA a aprobat toate plățile pentru fermieri! Iată lista completă a subvențiilor de care poți beneficia atât de simplu!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult