Economie

Ministrul Muncii are un nou mesaj pentru români! Ce se întâmplă cu măsurile luate de Guvern

17 Jan, 19:33 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis un nou mesaj pentru salariații din România. Acesta susține că măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic și social au avut urmări pozitive.
Ministrul Muncii are un nou mesaj pentru români! Ce se întâmplă cu măsurile luate de Guvern

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi a transmis public noi informații cu privire la situația economică din România. Acesta vine cu un mesaj care îi vizează pe salariații din țara noastră, anunță Bugetul.ro.

Măsurile implementate de Guvern au dat roade

Marius Budăi a transmis că, datorită măsurilor luate în ultimul an de guvernare, astăzi avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în Registrul General de Evidență a Salariaților (REGES). Potrivit lui Marius Budăi, în REGES sunt înregistrate 6.683.885 de contracte.

Ai putea citi și: Vești mari de la AFIR! 1,64 de miliarde de euro se alocă pentru mediul rural

Măsuri financiare români
Măsuri financiare români

Măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic și social își arată efectele benefice! Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidență a Salariaților) în ultimii 10 ani, și anume 6.683.885. Politicile publice eficiente au condus la creșterea numărului de contracte cu 109.053”, a transmis ministrul Budăi.

Conform declarațiilor ministrului, numărul total de angajați, cu tot cu acele persoane care dețin mai multe contracte de muncă, a ajuns anul acesta la un nivel record. Cei mai mulși angajați din România fac parte din industria prelucrătoare, iar pe locurile doi și trei se află industria comerțului și cea a construcțiilor.

„Numărul de angajați (există persoane care au mai multe contracte de muncă) este și el la un nivel record, de 5.793.592. Cei mai mulți angajați sunt în industria prelucrătoare (1.175.775), comerț (1.075.786), construcții (567.177), transport și depozitare (486.531).

În același timp înregistrăm și cel mai mare număr de angajatori, care este de 735.410. Menţionăm că nu fac obiectul declarării în registru unele categorii de lucrători, care sunt, însă, evidenţiate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cum ar fi: funcţionarii publici, militarii, personalul din justiţie etc..”, a transmis Marius Budăi.

Ai mai putea citi și: Ministerul Finanțelor anunță câți bugetari sunt în România, în 2023. Pe ce posturi se bat românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult