- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Majorare alocații 2023. Ce venituri primesc românii în perioada următoare

12 Feb, 09:17 • Bumbeneci Diana
Începând cu luna februarie, alocațiile au fost majorate. Iată care este noua valoare a alocației, după actualizarea cu rata inflației.
Majorare alocații 2023. Ce venituri primesc românii în perioada următoare

Alocațiile copiilor sunt mărite anul acesta cu rata inflației. Potrivit  OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2: „Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației”.

Cum Institutul Național de Statistică a anunțat o rată a inflației de 13,8. În acest sens, alocațiile se majorează cu aceeași valoare. Astfel, începând din luna februarie, alocațiile primite pentru copii sunt de:

• 631 de lei  – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);

• 256 de lei  – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);

• 631 de lei  – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

Ce valoare au avut alocațiile în 2023

Vechea valoare a alocațiilor primite de copii, înainte de majorarea cu rata inflației a fost următoarea:

– 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Rata medie anuală a inflației este, conform ordonanței, indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de INS.

Alocații
Alocatii

Anul acesta ar putea aduce un sprijin în valoare de 750 de lei și studenților. În urma ultimelor consultări, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis public că are în plan un nou pachet de sprijin, în valoare de 200 de milioane de euro.

Banii ar urma să ajungă, sub forma unor vouchere, la aproximativ 70.000 de tineri studenți. 

Studenții vor primi vouchere în valoare de 750 de lei  pentru haine şi rechizite, vor participa la stagii de practică plătite și vor putea face cursuri de atreprenoriat ca să îşi deschidă afaceri pe bani europeni„, a anunțat ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș.

Ai mai putea citi și informația: Alertă națională! Frigul abia acum ajunge puternic în România. Un val de ger lovește țara până pe 10 februarie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult