- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă națională! Frigul abia acum ajunge puternic în România. Un val de ger lovește țara până pe 10 februarie

05 Feb, 14:25 • Bumbeneci Diana
Iarna continuă să facă ravagii în România, chiar și în luna februarie. Meteorologii anunță că un val de frig lovește țara până pe data de 10.
Alertă națională! Frigul abia acum ajunge puternic în România. Un val de ger lovește țara până pe 10 februarie

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie nu au deloc vești bune pentru românii care sperau că ușor ușor va veni primăvara. Reprezentanții ANM au anunţat, în cursul zilei de azi, că un val de frig în toată ţara până în 10 februarie.

Până pe 10 februarie, frigul va fi resimțit puternic în România

Mai mult, aproape jumătate de ţară se află până luni seară sub cod galben de vânt şi viscol. Conform meteorologilor, în intervalul 5 – 10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative, ninsori, condiții de ceață și vânt puternic atât în zonele joase, cât și în zonele de munte.

Te mai poate interesa: Video. Avalanșă de proporții în Munții Făgăraș! Zăpada a lovit Cabana Capra. 60 de turiști sunt blocați și la această oră

„Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig”, precizează ANM.

Cod galben de ninsori și frig. Primele probleme provocate de iarnă au apărut la munte
Cod galben de ninsori și frig. Primele probleme provocate de iarnă au apărut la munte

La ora actuală a intrat deja în vigoare o avertizare cod galben, valabilă până luni, la ora 20:00. Conform ANM, fenomenele vizate sunt: transport de zăpadă şi viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Tot în acest context, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Pentru acelaşi interval, mai este valabilă o altă avertizare cod galben, care semnalează intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea;

„În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă”, precizează ANM.

Ai mai putea citi: Alertă de vreme severă în Constanța. Porturile au fost închise de urgență, iar câteva localități sunt fără energie electrică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult