- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Majorări ale prețurilor carburanților! Cum se vor prezenta benzina și motorina în anul 2024?

26 Dec, 14:38 • Oprea Alina
Cea mai mare teamă a romanilor este aceea de a nu se mări prețurile carburanților, însă acest lucru este inevitabil. Anul 2024 va surprinde cetățenii cu noi scumpiri!
Majorări ale prețurilor carburanților! Cum se vor prezenta benzina și motorina în anul 2024?

Începând cu anul 2024, carburanții vor costa mai mult, chiar de la 1 Ianuarie, când se va aplica prima majorare a accizei.

Ai putea fi interesat și mde: Lecția de viață pe care a primit-o un român într-o benzinărie când se întorcea din vacanță „Singura soluție ar fi să faceți o poză cât mai discret”

Crește prețul carburanților

„Se introduc noi proceduri de actualizare a accizelor pentru benzină și motorină, în sensul că accizele pentru aceste produse cresc la data de 1 ianuarie 2024 cu 50% din creșterea prețurilor de consum și cu 50% cu data de 01 iulie 2024 din creșterea prețului de consum.”, a declarat Adrian Bența, potrivit Antena3.

carburanți
carburanți

Prin Legea nr. 296/2023 (cea a noilor taxe și a creșterii altora n.r.), există o altă procedură aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, în sensul că valoarea accizelor este deja reglementată prin această lege ce modifică Anexa 1 la Codul fiscal, iar această lege prevede neactualizarea accizelor la data consacrată, 1 aprilie.

Prin această ordonanță, accizele sunt majorate cu data de 1 ianuarie 2024.

Tot din perspectiva accizelor, se introduc noi proceduri de marcare a produselor energetice, însă subiectul trebuie dezvoltat din punct de vedere tehnic.

Este vorba despre o formula tehnică sofisticată folosită la calculul accizei specifice, parte componentă a accizei, potrivit HotNews.

Deocamdată nu este clar cu cât vor crește accizele.

Urmează ca Ministerul Finanțelor să actualizeze tabelul cu accize, lucru pe care îl face de obicei în apropierea datei de 31 decembrie.

Ai putea fi interesat și de: Fumatul nu este singurul „viciu” interzis la pompă! De ce nu este permis să folosești telefonul mobil în benzinărie?Fumatul nu este singurul „viciu” interzis la pompă! De ce nu este permis să folosești telefonul mobil în benzinărie?