- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Majorările au dat piața RCA-ului peste cap! Cum arată acum clasamentul liderilor

15 Feb, 11:33 • Stefan Simion
RCA-ul a suferit multe modificări în ultima perioadă, atât din punct de vedere legislativ, cât și din perspectiva cotelor. Iată care este topul liderilor din piață.
Majorările au dat piața RCA-ului peste cap! Cum arată acum clasamentul liderilor

Peste 7 milioane de șoferi din România au avut parte de multe surprize în ceea ce privește piața și cotele RCA-ului, citează economica.net. Clasamentul liderilor a fost publicat și arată modificările majore care au avut loc.

Structura de vânzare și schimbările legislative care au avut loc în ultimii ani în piața RCA sunt câteva dintre motivele de îngrijorare ale șoferilor din România. Anul trecut a înregistrat cele mai mari modificări din istoria acestui segment. Situația a fost schimbată radical după ce liderul de piață, City Insurance, s-a prăbușit.

Declinul suferit în 2021 i-a determinat pe responsabilii din piața asigurărilor să ia măsuri serioase. Regulile acesteia au suferit cele mai mari modificări de până acum, încă din momentul în care legislația a intrat în vigoare. Peste 7 milioane de șoferi români au fost îngrijorați de răsturnarea de situație. Cu toate acestea, la fiecare final de an, fiecare persoană deținea permis de conducere avea o asigurare RCA valabilă.

Citește și: Aplicația „amiabila” pentru accidente te scapă de RCA. Formularul poate fi completat online. Firmele de asigurări vor suna clienții

Clasamentul liderilor din piața RCA

Având în vedere majorările semnificative care au avut loc, putem înțelege de ce, la finalul anului trecut, liderii importanți din piața RCA au avut o cotă de piață mai mare cu 20% sau în apropiere. Cel mai mare jucător din acest segment este Euroins, deținând 31-32% din piață. Groupama este următoarea societate pe listă, care se bucură de o urcare masivă (21%), iar în cele din urmă, Allianz Țiriac (20%).

RCA
RCA

Restul jucătorilor din domeniul asigurărilor dețin 5 sau 7% din piață. La momentul analizării datelor oficiale, s-a putut constata o creștere semnificativă a societății Axeria Iard. Compania franceză a depășit cota de 6%. HDInsurance nu a reușit să se remarce încă. Firma gresească a fost înființată anul trecut și nu a reușit încă să se apropie de top, având în vedere cota nesemnificativă.

Clasamentul prezentat este unul care nu a mai existat niciodată până acum în domeniul asigurărilor. Cotele de piață ale liderilor sunt formate din două cifre, în ciuda faptului că anul 2022 a adus cele mai drastice modificări.

Vezi și: ASF, cu ochii pe companiile de asigurări, după explozia prețurilor pentru polițele RCA. Nicu Marcu: „Avertizăm companiile de asigurări să nu speculeze perioada de criză”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult