- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș confirmă schimbarea anului pentru beneficiarii de pensie. „Au fost bugetați banii!”

28 Feb, 15:02 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloș, anunț important pentru toți pensionarii din România. Acesta confirmă bugetarea banilor necesari pentru pensii.
Marcel Boloș confirmă schimbarea anului pentru beneficiarii de pensie. „Au fost bugetați banii!”

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a făcut un anunț major pentru toți pensionarii din România. Sunt bani pentru marea recalculare a pensiilor.

Marcel Boloș, anunț pentru pensionari

Chiar dacă în prima lună a acestui an, pensionarii români au primit o indexare a veniturilor în raport cu rata inflației, adică o majorare a pensiei cu 13,8%, oamenii încă mai speră la mult așteptata recalculare a pensiei promisă de Guvern, în urma căreia venitul lunar ar urma să crească semnificativ. Sunt și câteva temeri în rândul seniorilor cu privire la faptul că nu vor exista bani la buget pentru majorarea promisă, însă astăzi s-au clarificat complet lucrurile.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, vine însă să îi liniștească pe români și îi asigură că, începând din septembrie, își vor primi pensiile recalculate.

Vezi și: Marcel Ciolacu face marele anunț pentru 5 milioane de pensionari! „Aprobăm normele de aplicare a legii”

Ministerul Finanțelor - Marcel Bolos
Ministerul Finanțelor – Marcel Bolos

„Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla. Respectiv, dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii, și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii”, a afirmat Marcel Boloș.

”În luna septembrie 2023, prin asumarea Guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor.

Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat. Trebuie să găsim soluțiile pentru ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate”, a mai spus ministrul.

Ai mai putea citi: Descoperă oportunități de carieră cu salariu de 30.000 de euro – Experiența nu este necesară!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult